Maukkaita makuja ja LUMO-taitoja Okrassa 5.-8.7.2023

Kiinnostaako lähiruoka, luonnontuotteet tai luonnon monimuotoisuuden vahvistamisen taidot? Tervetuloa tapaamaan Maa- ja kotitalousnaisten asiantuntijoita Okra-maatalousnäyttelyyn Oripäähän.

MKN-osaston tunnelmia Okrassa vuonna 2019. Kuva: Kaisa Uusi-Kraapo
MKN-osaston tunnelmia Okrassa vuonna 2019. Kuva: Kaisa Uusi-Kraapo

OKRA-maatalousnäyttely Oripään lentokentällä tarjoaa paljon mielenkiintoista katseltavaa ja koettavaa: kotieläimet, perinnepiha, kädentaidot, tivolihuvit ja maukkaat maut tarjoavat elämyksiä koko perheelle.

Lähiruokaa ja luonnontuotteita

Okrassa on paikalla Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten ruoka-, järjestö- ja yritysasiantuntijoita. Tule kuulemaan ja keskustelemaan kanssamme paikallisesti tuotetusta ruuasta, luonnontuotteista, kalastusharrastuksesta ja kalankäsittelystä, ja voit vaikkapa ehdottaa meille Maistuva maaseutu -yritystä Länsi-Suomesta.

Osastollamme F47 (sisähalli) voit myös liittyä halutessasi järjestön jäseneksi.

LUMO-taitoja

Maaseudun maiseman elonkirjon ylläpitämiseksi tarvitaan lisää luonnonhoidon taitoa ja innostusta. Luonnon monimuotoisuuden (LUMO) vahvistamiseksi löytyy monia keinoja niin maanviljelijöille kuin muillekin aiheesta kiinnostuneille. Tervetuloa tapaamaan MKN maisema-asiantuntijoita osastolle B38 ja keskustelemaan luonnonlaitumista, niityistä, kosteikoista, haitallisten vieraslajien torjumisesta, sopimuslaidunnuksesta ja muista keinoista LUMOn vahvistamiseksi.

Sujuvaa ruokahuoltoa - makuja maistelemaan!

Näyttely on kerännyt jo vuodesta 1982 alkaen monipuolisesti yhteen maaseudun ihmiset ja palvelut. Tapahtumassa ei tarvitse suinkaan vain puhua ruoasta, vaan kauden makuja ja lähiruokaa pääsee myös maistamaan. Suurelle kävijämäärälle tarvitaan erittäin sujuvaa ruokahuoltoa, ja tapahtuman pääravintolan tarjoilut hoidetaankin talkoovoimin paikallisten maa- ja kotitalousnaisten johdolla. Tervetuloa herkullisten makujen pariin!

Lisätietoja tapahtumasta: www.okramaatalous.fi