Maistuvat maaseutuyritykset Länsi-Suomesta valittu

2 min lukuaika

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista

Varsinais-Suomen ja Satakunnan maistuvimmat maaseutuyritykset 2023 on palkittu.

Ellun kanat ja munat 1
Vasinais-Suomesta palkittiin Ellun kanat ja munat. Kuvassa yrittäjä Elina Lindström yhdessä Sanna Pitkäsen ja Sami Iltasen kanssa.

Etsimme syksyllä ehdotuksia kylien ja kuntien maistuvimmista ruokayrityksistä, tuottajista, jalostajista, ruokapalveluyrityksistä ja muista ruokaelämyksiä tarjoavista toimijoista. Näistä tehdyistä ehdotuksista Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus valitsi Varsinais-Suomen ja Satakunnan Maistuva maaseutu 2023 -yritykset.

Satakunnassa Maistuva maaseutuyritys on Anttilan Tila, jonka tuotteet annettujen ehdotusten mukaisesti ovat maistuvia, valmistettu aidoista aineksista, eivätkä ne sisällä mitään ylimääräistä. Tilalle on myös ihana poiketa hakemassa marjat, mehut, limonadit, kuohujuomat ja muidenkin lähituottajien herkkujen. Palvelu on aina iloista ja asiantuntevaa.

Varsinais-Suomessa Maistuva maaseutuyritykseksi valikoitui Ellun kanat ja munat. Yritys on lisännyt räjähdysmäisesti pienkanaloiden suosiota ja näin ollen omavaraisuutta kotien munantuotantoon. Perinteisen kannanmunatuotannon lisäksi kukkotiput saavat tilalla kasvaa paistikukoiksi.

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset on osa valtakunnallista Maa- ja kotitalousnaisten järjestöä. Edistämme maaseudun ja maaseutuelinkeinojen kehittämistä sekä kotitalouksien hyvinvointia. Järjestömme tarjoaa koulutusta, neuvontaa ja vinkkejä kotitalouteen ja ruokakulttuuriin, yritystoimintaan sekä maisemanhoitoon liittyvissä asioissa. Toiminnassa korostuu osaamisemme ja asiantuntijuutemme näillä alueilla.

Järjestömme toimii yhteistyössä erilaisten sidosryhmien kanssa ja tekee työtä maaseudun elinvoimaisuuden sekä kestävän kehityksen puolestapuhujana.

Onnittelut voittajille

Kuvat palkituista saatavilla kuvat.fi -palvelussa.

Lisätietoja:
Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja Sanna Pitkänen
sanna.pitkanen@proagria.fi
050525167
[www.maajakotitalousnaiset.fi/lansi]www.maajakotitalousnaiset.fi/lansi

Maa- ja kotitalousnaisista yleisesti:

Maa- ja kotitalousnaiset on kansainvälisesti linkittynyt ruoka-, maisema- ja yrityspalveluja tarjoava asiantuntijajärjestö sekä maaseutuhenkisten ihmisten aktiivinen verkosto. Järjestössä on yli 900 yhdistystä ja lähes 23 000 jäsentä. Saamme toimintaamme avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.