Kuukauden lähikala -hankkeen Särki nosto

Maaliskuun särkilivessä valmistui särkipihvit, jotka sopivat mainioisti leivän päälle välipalalla tai osaksi ateriaa lounaalla/päivällisellä.

Sarkipihvit1

Maaliskuun lähikala nostona Särki

Särki on Suomen kolmanneksi yleisin kalalaji. Sen tunnistaa muista särkikaloista punaisilla silmillään, erityisesti säyneestä erottuen. Särki viihtyy rehevissä lammissa, puroissa, järvissä ja myös meressä. Kutuaika särjellä on touko-kesäkuussa. Ammattikalastajat saavat särkeä pääasiassa muiden kalalajien pyynnin ohessa, erityisesti keväällä. Särjen käyttöä ruokakalana vähentää sen runsas ruotoisuus. Jotkut herkuttelijat arvostavat erityisesti suolasärkifileitä.

Särkipihvit säilykkeestä

200 g perunasoseaineksia (tai n 3 dl valmista sosetta)

2 prk (a 185/140g) särkisäilykettä öljyssä tai vedessä

0,75 dl korppujauhoja

1 kananmuna

0,5 tl suolaa

0,25 tl jauhettua valkopippuria

1 tl paprikajauhetta

(0,75 dl makeaa chilikastiketta)

paistamiseen öljyä tai voita

1. Valmista sose pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä edelliseltä aterialta ylijäänyttä sosetta.

2. Valuta särkisäilyke.

3. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.

4. Taputtele massasta kostutetuin käsin kuusi pihviä ja paista niitä pannulla keskilämmöllä noin viisi minuuttia molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, kermaviili- tai valkokastikkeen ja salaatin kanssa tai valmista burgerit särkipihvillä.

Kalalivet ovat osa Kuukauden lähikala -hanketta. Rahoitus on Saaristomeren kalaleaderista (Erityisesti Kaarina, Kemiönsaari, Kustavi, Masku, Mynämäki, Naantali, Paimio, Parainen, Raisio, Salo, Sauvo, Taivassalo ja Turku) . Asiantuntijat tulevat myös ilolla alueen yhdistysten tapaamisiin ja tilaisuuksiin. Keräämme mielellämme reseptejä ja kalamuistoja talteen.

#leadersammabåt #made #kuukaudenlähikala #MKNruoka #länsisuomenmaajakotitalousnaiset #ruokaneuvolive