Kotileipomo Sorsa Liperistä Vuoden Karelia à la carte -yritys

2 min lukuaika

Maa- ja kotitalousnaiset· MKN Yrityspalvelut

Kotileipomo Sorsa Oy on valittu vuoden 2022 Karelia à la carte -yritykseksi.

Poseeraus
Kotileipomo Sorsa Oy:n Anna-Liisa Karpathakikselle (kesk.) Vuoden Karelia à la carte -tunnustuksen myönsi Anni Korhonen (vas.) ja Johanna Rinnekari

Kotileipomo Sorsa Oy on valittu vuoden 2022 Karelia à la carte -yritykseksi. Kotileipomo Sorsa valmistaa perinteisiä karjalanpiirakoita ja sultsinoita sekä yrityksen itse tuotekehittämiä poropiirakoita. Karjalanpiirakat valmistetaan edelleen perinteitä vaalien käsin rypyttämällä. Tuotteita on saatavilla sekä tuoreena että raakapakasteena.

"Aloitimme hyvin pienestä 40 vuotta sitten. Yrityksen alkutaipaleella asiakaskuntamme koostui lähinnä lähikaupoista sekä paikallisista kouluista, eikä kauppaa käyty kuin tuoreilla karjalanpiirakoilla. Vuosien saatossa raakapakastepiirakoiden kysyntä on kasvanut ja tänä päivänä ne ovatkin meidän suurin myyntituotteemme eikä asiakaskuntammekaan rajoitu enää ainoastaan Pohjois-Karjalaan, vaan raakapakastepiirakoitamme saa jo ympäri Suomen", kertoo yrittäjä Anna-Liisa Karpathakis.

  Kotileipomo Sorsa kiertää aktiivisesti myös ympäri Suomen messuilla ja muissa tapahtumissa, joissa paistetaan karjalanpiirakoita paikan päällä.

  "Tapahtumissa Kotileipomo Sorsa on tehnyt hienosti tunnetuksi myös Liperiä, Pohjois-Karjalaa ja Karelia à la carte -verkostoa. He ovat tehneet karjalaisesta perinteestä merkittävää liiketoimintaa ja ovat nyt myös merkittävä työllistäjä, kiittelee Karelia à la carte verkoston puheenjohtaja", yritysasiantuntija Johanna Rinnekari MKN Itä-Suomesta.

   Vuoden Karelia à la carte -yritys valitaan vuosittain ruokamatkailuverkoston yritysten keskuudesta. Yli 30-vuotiaassa Karelia à la carte -verkostossa on mukana 52 pohjois- ja eteläkarjalaista yritystä. Ravintolat sekä matkailu- ja elintarvikealan yritykset tekevät yhteistyötä Karelia à la carte brändin alla ja ovat sitoutuneet toiminnassaan paikallisuuteen, karjalaisuuteen, vieraanvaraisuuteen ja luontoarvoihin. Vuoden aikana verkostoon on hyväksytty uusiksi yritysjäseniksi Sari Kaasisen Villa Ruusula Rääkkylästä, Step-koulutus Ruokolahdelta sekä Soinilan Oy Joensuun Hammaslahdesta.

   Vuoden yrityksen valitsee Karelia à la carte-verkoston valiokunta, jossa on 13 jäsentä verkoston yrityksistä ja sidosryhmistä. Vuoden 2021 Karelia à la carte-yritykseksi valittiin Sirolan Luomulammastila Tohmajärveltä. Muut tunnustuksen saaneet:

   2020: Ravintola Parppeinpirtti, Ilomantsi

   2019: Utran Uittotupa, Joensuu

   2018: Kontiomehu Oy, Kontiolahti 2017: Maukkulan Mustikkamäki, Ilomantsi

   2016: Männikkölän Pirtti, Nurmes 2015: Kotileipomo Riikonen Oy, Kontiolahti

   2014: Joensuun Teatteriravintola, Joensuu 2013: Kestikievari Herranniemi, Lieksa

   2012: Maalaisleipomo Ilomäki, Eno 2011: Honkavaaran Perinnepiha, Pyhäselkä

   2010: Ravintola Kielo, Joensuu 2009: Mahevi Oy, Polvijärvi
   2008: Tuoteankkuri, Pyhäselkä 2007: Majatalo Puukarin Pysäkki, Valtimo

   Lisätiedot:

   Johanna Rinnekari, yritysasiantuntija, Karelia à la carte -verkoston puheenjohtaja

   MKN Itä-Suomi, ProAgria Itä-Suomi

   p. 040 301 2441, johanna.rinnekari@maajakotitalousnaiset.fi

   www.kareliaalacarte.fi

   Anna-Liisa Karpathakis, yrittäjä

   Kotileipomo Sorsa Oy

   p. 040 912 2243, posti@kotileipomosorsa.fi

   https://kotileipomosorsa.fi/