Heini Iinatti aloitti työnsä Oulun maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtajana

2 min lukuaika

Ajankohtaista

Oulun maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtajana aloitti 3.5.2021 Heini Iinatti, joka siirtyi MKN:n ProAgrian puolelta

3.5.2021 oli Heini Iinatin ensimmäinen työpäivä Oulun MKN:n toiminnanjohtajana

Uudessa tehtävässään Heini Iinatti pääsee tekemään itselle tärkeitä asioita tutussa porukassa.

”Oulussa ei ole jyrkkää rajaa ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten välillä. MKN:n tiimiläiset ovat minulle valmiiksi tuttuja. Meillä on ollut monia hyviä yhteistyöhankkeita”, uusi toiminnanjohtaja kertoo. Vielä huhtikuussa hän toimi Oulun ProAgriassa, jossa vastasi hanke- ja kehittämistoiminnasta.

Heini on koulutukseltaan filosofian maisteri. Pääaineenaan hän opiskeli ympäristösysteemien biofysiikkaa. Lisäkoulutusta on takana laajasti muun muassa yritysjohtamisesta, kasvatustieteistä ja sosiaali- ja terveysalalta.

”On hienoa päästä toimimaan nyt MKN:stä käsin. Täällä on vahva osaaminen ympäristöasioissa. Pääsen tekemään työtä, joka on lähellä omaa arvomaailmaani, kiinnostuksenkohteitani ja osaamistani. Kun edeltäjäni Maija-Liisa Tausta-Ojala jäi nyt eläkkeelle, koin että tällaista tilaisuutta ei tule toista kertaa. Siihen oli tartuttava.”

Uudelle toiminnanjohtajalle mieluisia kehittämiskohteita ovat muun muassa naisten pienyrittäjyyden tukeminen, elintarvikkeiden jatkojalostus, luonnontuotteet, matkailu ja eläimiin liittyvät asiat.

”Olen eläinihminen. Meillä on kotona kaksi koiraa, kissa, kesälampaita ja kanoja. Mieheni pyörittää pienimuotoista hevostallia, jossa minulla on yksi oma hevonen. Olen ollut lapsesta asti innokas hevosharrastaja. Asumme noin kymmenen kilometrin päässä Oulun keskustasta maaseutumaisessa ympäristössä. Peltoa on sen verran, että saamme hevosille heinät omasta takaa. Tykkään myös puutarhahommista. Kasvihuoneessani kasvaa pääosin tomaattia ja kurkkua, mutta aina pitää kokeilla myös jotain uutta.”

”Hanketyö on vahvuuteni. Toiminnanjohtajana sisällöllisesti oppimista on eniten ruokapuolesta, johon minulla ei tätä ennen ole ollut suoraa ammatillista sidettä. Myös järjestömaailmaan perehtyminen vie oman aikansa.”

”Astun isoihin saappaisiin, joilla on pitkät perinteet. Maija-Liisa on luonut valtavat verkostot. Niiden pohjalta on hyvä kehittää toimintaa eteenpäin. Kun olen tutustunut kunnolla tiimiläisiin ja heidän työkenttäänsä, pääsen tekemään ydintyötäni. Esimiehenä haluan olla ennen muuta hyvä esteidenpoistaja”, uusi toiminnanjohtaja sanoo.