Hygieniapassitesti

Hygieniapassi on osoitus hygieniaosaamisesta. Elintarvikealalla työskentelevien on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta ruokaa osattaisiin käsitellä turvallisesti.

Hygieniapassi

Hygieniapassi tarvitaan, jos

  • työskentelee elintarvikehuoneistossa
  • käsittelee pakkaamattomia elintarvikkeita
  • käsittelee helposti pilaantuvia elintarvikkeita.

Hygieniapassia voi tarvita niin kahviloissa, catering-, elintarvike- tai maatilamatkailuyrityksissä kuin elintarvikemyymälöissä työskenneltäessä.

Hygieniapassista on hyötyä myös

  • vapaa-ajan harrastuksissa, esimerkiksi kahvituksia tai muita tarjoiluja järjestäville
  • nuorelle kesä- tai muun sesonkityön hakijalle.

Hygieniapassin saa osaamistestaajalta, kun testi on suoritettu hyväksytysti oikein. Osaamistestaajilla on Ruokaviraston myöntämä oikeus järjestää testauksia.

Järjestämme hygieniaosaamiskoulutusta ja -testejä

Järjestämme hygieniaosaamistestejä sekä hygieniaosaamiseen liittyvää koulutusta. Tarvittaessa räätälöimme koulutuksen yrityksesi henkilökunnan tarpeisiin. Testejä ja koulutusta järjestetään myös muille, kuten kesätöihin aikoville koululaisille ja opiskelijoille tai kouluille ja yhdistyksille.

Hygieniapassitestiin saapuminen

Hygieniapassitestiin saapuessa tarvitset kuvallisen, virallisen ja voimassa olevan henkilötodistuksen.

Testit ja koulutukset

Katso tulevat testipäivät tapahtumakalenterista  tai kysy lisää testitilaisuuksista ja hygieniakoulutuksista lähimmästä piirikeskuksesta.

Hygieniapassikurssit