Maa- ja kotitalousnaiset palkitsivat

2 min lukuaika

Uutinen

Etelä-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaiset palkitsivat 1.10. vuosikokouksessa Vuoden Maa- ja kotitalousnaisen sekä Vuoden maisemateon 2016

Dscn8655
VUODEN MAISEMATEKO 2016
Vuoden maisemateko 2016 -kilpailussa maisemateoksi hyväksyttiin hyvin monenlainen maiseman parantaminen. Vuoden maisemateon tekijäksi Etelä-Pohjanmaalla valittiin Rämälän kyläseura ry. Voittaja kilpailee tämän jälkeen valtakunnallisesta Vuoden maisemateko -tittelistä, joka myönnetään joulukuussa.
Rämälän kylän maisematekokohde, Rämälän kylätalon pihapiiri, sijaitsee kylämaisemassa näkyvällä paikalla Rämäläntien varressa Ähtärissä. Palkitsemisen arvoinen työ on sisältänyt eri toimenpiteitä ja sen vaikutukset ovat olleen moninaiset maiseman parantamisen lisäksi. Maisemaraivaus on parantanut ympäristön ilmettä ja se on nostanut kylätalon paremmin esille. Raivauksen maisemavaikutusten lisäksi työ on parantanut kylätalon pihapiirin viihtyisyyttä mm. vähentämällä hyttysongelmaa samalla avartaen umpeen kasvavaa piha-aluetta. Raivauksesta syntyneillä puunmyynnin tuloilla rahoitetaan kylätalon lämmitystä ja ylläpitoa. Kylätalo on ahkerassa käytössä mm. rosvopaisti-iltamissa, pääsiäisen vietossa, kesäjumppien ja erilaisten pienempien tilaisuuksien ja kurssien järjestämisessä.
Maisemaraivauksen lisäksi kyläläiset ovat tehneet omakustanteisesti 3 bussipysäkkiä parantamaan tieturvallisuutta. Turvallisuuden lisäksi, pysäkkien katoksien maalaukset viihdyttävät mm. ohikulkijoita jättäen Rämälän kylän positiivisena mieleen. Miesten tehdessä pysäkkejä, oli naisilla käynnissä yhtä aikaa kasvikassikurssi.
Maisemateon yhtenä valintaperusteella oli myös se, että se on saanut aktivoitua eri ikäisiä kyläläisiä sukupuoleen katsomatta ja näin edistää yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä.
Voittajaa muistetaan Etelä-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaisten lahjakortilla, muistokirveellä sekä kunniakirjalla.
VUODEN MAA- JA KOTITALOUSNAINEN 2016
Vuoden Maa- ja kotitalousnainen 2016 edistää kilpailusääntöjen mukaan alueellaan Maa- ja kotitalousnaisten toimintaa, toimii valintahetkellä aktiivisesti järjestön hyväksi ja innostaa muita naisia toimintaan mukaan.
Etelä-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaisten piirijohtokunta valitsi yksimielisesti Vuoden maa- ja kotitalousnaiseksi Outi Hantulan Seinäjoelta. Hänelle tätä titteliä ehdotti Seinäjoen maa- ja kotitalousnaisten yhdistys.
Outi Hantula on pitkän linjan maa- ja kotitalousnainen. Oman osastonsa johtokunnassa hän on toiminut varapuheenjohtajana vuodesta 2006 ja puheenjohtajana vuodesta 2009. ProAgria Etelä-Pohjanmaan edustajistossa Outi on toiminut varajäsenenä vuodesta 2013 ja 2015 lähtien varsinaisena edustajiston jäsenenä.
Outi Hantulan vahvuuksia ovat idearikkaus ja energisyys, monipuolisesta toiminnasta löytyy kaikille jotain, ikään katsomatta. Seinäjoen maa- ja kotitalousnaisten toiminta on näkyvää ja aktiivista, he myös tekevät vilkasta yhteistyötä muiden toimijoiden ja yhdistysten kanssa. Seinäjoen maa- ja kotitalousnaisten yhdistys tunnetaan hyvänä yhteistyökumppanina pitkälle Outin ansiosta. Yhdistyksen talous on tällä hetkellä vakaa ja varainhankinnan tuotto käytetään jäsenten hyväksi.
Seinäjoen maa- ja kotitalousnaiset tuntevat Outin toimeliaana, huolehtivana ja kaikki jäsenet huomioon ottavana henkilön.
Vuoden Maa- ja kotitalousnainen palkittiin Etelä-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaisten lahjakortilla, muistolyhdyllä sekä kunniakirjalla.