Villiyrtti-juustosarvet

Villiyrteillä tai muilla yrteillä täytettyihin herkullisiin ja nopeatekoisiin juustosarviin voit käyttää myös erilaisia juustonloppuja.

juustosarvia pitsiliinalla, kukkia ja kahvikupit
Kuva Timo Viljakainen

Villiyrtti-juustosarvet

16-20 kpl

2 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
3 dl juustoraastetta
3 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
75 g pehmeää margariinia
2 dl kermaviiliä
Täyte:
n. 200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl silputtuja villiyrttejä (vuohenputkea, maitohorsman versoja, siankärsämöä tms)
Voiteluun: maitoa tai kananmunaa
Pinnalle: juustoraastetta, pellavansiemeniä

1. Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa.

2. Sekoita täytteen ainekset keskenään.

3. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele molemmat noin 1 cm paksuisiksi pyöreiksi levyiksi.
Jaa molemmat pyörylät taikinapyörällä 8-10 yhtä suureen osaan.

4. Jaa täyte joka palalle kolmion leveimpään kohtaan.

5. Pyöritä sarviksi aloittaen leveästä päästä. Nosta leivinpaperoidulle pellille.

6. Voitele sarvet ja ripottele päälle juustoraastetta tai siemeniä.

5. Paista 225 asteessa kullanruskeiksi, noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Vinkki: Jos et halua käyttää villiyrttejä, korvaa ne esimerkiksi ruohosipulilla ja persiljalla.