Tsatsiki

Kreikkalainen jogurttikastike on raikas lisuke. Tarjoa tsatsiki dippikastikkeena kasviksille tai erilaisten paistettujen ruokien, esimerkiksi kuhapalojen kanssa.

Tsatsikia ja paistettua kalaa salaatinlehden kanssa juomalasissa
Kuva: Kati Laszka

Tsatsiki

G
4-6 annosta
30 min, josta passiivista 20 min

1 (200 g) kurkku
1 suolakurkku
3 valkosipulin kynttä
200 g paksua (turkkilaista) jogurttia
suolaa
0,5 sitruunaa

1. Pese tuorekurkku ja raasta se sekä suolakurkku. Valuta nestettä pois kevyen painon alla siivilässä tai painelemalla kauhalla.
2. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet ja sekoita ne kurkkujen sekä jogurtin kanssa.
3. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu sekä mausta suolalla maun mukaan. Sekoita ja nosta noin vartiksi viileään.

Vinkki: Älä heitä kurkkujen mehua pois. Voit käyttää sen esim. leipätaikinan nesteenä tai osana suolaisten lettujen tai pannukakun nestettä.
Kokeile tsatsikia myös liha-, kana- ja kasvisruokien lisukkeena.

Rapeat kuhapalat