Sapakset: Piparjuuritahnalla täytetyt liharullat

Piparjuuritäyte sopii erinomaisesti myös nokareina esimerkiksi pienille ruisleipäsille, kasvisten dippaukseen tai täytettyihin leipiin.

MKN Inkivaaripiparjuuri sapas Kati Laszka
Kuva: Kati Laszka

Piparjuuritahnalla täytetyt liharullat

6-8 annosta
G

150 g paahtopaistia tai muuta kypsää lihaa viipaleina

Täyte:

1 pieni omena
0,5 maustekurkkua
1-3 tl raastettua piparjuurta
100 g ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
ripaus mustapippuria

1. Huuhtele omena, jos se on kotimainen. Ulkomainen kannattaa kuoria. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös maustekurkun puolikas. Laita kuutiot kulhoon.

2. Lisää piparjuuriraaste. Mausta ensin pienellä määrällä. Sekoita joukkoon ranskankerma, tuorejuusto ja pippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa piparjuurta. Laita seos hetkeksi jääkaappiin.

3. Levitä ohuita paahtopaistiviipaleita leikkuulaudalle ja nosta joka viipaleelle reilu teelusikallinen täytettä. Rullaa liha täytteen ympärille, leikkaa rullat tarvittaessa puoliksi ja nosta tarjoiluvadille.

Vinkki: Jos käytät seosta dippaukseen, notkista sitä maitotilkalla.