Punajuurisalaattia ja savumuikkuja

Raikas ja herkullinen alkupala tai pikkusyötävä esimerkiksi jouluajan juhlissa.

Punajuurisalaattia ja savumuikkuja ruissipisen päällä, taustalla käpyjä ja kynttilöitä
Kuva Timo Viljakainen

Punajuurisalaattia ja savumuikkuja

2 punajuurta
1 hapokas omena
1 keltasipuli
4 rkl maustamatonta jugurttia
0,5 dl tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl sitruunan mehua
suolaa
mustapippuria
Lisäksi
pieniä savumuikkuja
maustamattomia ruissipsejä tai ohuita ruisleipäviipaleita


1. Raasta punajuuret ja omena. Valuta neste pois ja sekoita raasteet keskenään.

2. Kuori ja hienonna sipuli pieneksi. Huuhdo ja hienonna lehtipersilja. Jätä kokonaisia pieniä lehtiä koristeeksi. Sekoita raasteen joukkoon sipulisilppu, persilja ja sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Asettele ruissipsejä tarjoiluvadilla. Nostele punajuurisalaattia sipsien päälle. Asettele jokaisen salaattikeon päälle savumuikku ja koristele persiljalla.

    Vinkki: Myös omenalla raikastettu sienisalaatti sopii ruissipseille savumuikkujen kanssa.