Pähkinäkakku

Mehevä pähkinäkakku sopii hyvin talvisiin juhliin.

MKN Pahkinakakku Kuva Kati Laszka
Kuva: Kati Laszka

Pähkinäkakku

n. 8 palaa

75 g voita tai margariinia
0,75 dl sokeria
1 muna
2, 25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

100 g pekaanipähkinöitä
2 munaa
1,25 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1,25 dl paistonkestävää aprikoosimarmeladia
2 päärynä tai 10 pehmeää kuivattua aprikoosia pieninä kuutioina

Pinnalle: tomusokeria

(Tarjoiluun kermavaahtoa)

Vuoraa halkaisijaltaan n. 20 cm:n irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat.

Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa muna hyvin sekaan.
Lisää jauho-leivinjauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille (n, 1 - 1,5 cm yläreunasta) ja nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Hienonna pähkinät lähes jauhoksi.

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon pähkinäjauhelma ja sitruunankuori sekä -mehu. Sekoita.

Siivilöi sekaan vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita tasaiseksi.

Ota vuoka jääkaapista ja levitä aprikoosihillo pohjataikinalle. Ripottele päälle päärynä- tai aprikoosikuutiot ja kaada täyteseos vuokaan.

Kypsennä n. 170 asteessa 45 - 50 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua, mieluiten seuraavaan päivään.

Siivilöi pinnalle tomusokeria.

    Tarjoa halutessasi kermavaahdon kanssa.