Päärynähilloke

Maukas lisäke erilaisille herkuille, kuten juustolle.

Inkivaari-omenahillo MKN Kati Laszka
Rouheaa päärynähilloa kulhossa puisella laudalla juustojen ja keksien kanssa.

Päärynähilloke

G, M, V

1 kg päärynöitä
1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
1 rkl vettä
1 tl kanelia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl viinietikkaa (esim. omena)
500 g hillosokeria

1. Kuori päärynät tarvittaessa ja leikkaa päärynät kuutioiksi.

2. Laita päärynäkuutiot, inkivääriraaste, sitruunamehu ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää kiehautuksen jälkeen omenaviinietikka ja hillosokeri.

4. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin kymmenen minuutin ajan.

5. Purkita hilloke pestyihin, kuumiin lasipurkkeihin. Sulje kansi löyhästi, anna jäähtyä ja sulje kannet tiukemmin. Säilytä hilloke viileässä.

Tarjoa hilloketta puurojen, jogurttien tai esimerkiksi juustojen seurana.

Vinkki: Mikäli olet tulisenmakean hillon ystävä, lisää hillokkeeseen inkiväärin kanssa haluamasi määrä tuoretta chiliä!