Inkivääri-pannacotta

Inkivääri sopii mainiosti lempeänmakuisen panna cottan seuraan.

MKN Inkivaaripannacotta Kati Laszka
Kuva: Kati Laszka

Inkivääri-panna cotta

2 liivatelehteä
2-3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
2 dl kuohukermaa
1 dl kevytmaitoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl turkkilaista jogurttia (maustamatonta)

Pinnalle:

Inkivääri-omenahilloa, hedelmiä tai marjoja

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuori inkivääripala ja leikkaa viipaleiksi.

2. Laita inkivääri, kerma, maito ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoitellen ja anna kiehua varoen pari minuuttia. Poista inkivääripalat seoksesta.

3. Purista liivatteista enin vesi pois ja sekoita kermaseokseen. Anna jäähtyä 10 minuuttia ja lisää vaniljasokeri sekä jogurtti.

4. Kaada seos pieniin laseihin ja anna niiden hyytyä peiteltynä jääkapissa noin kaksi tuntia.

5. Koristele annokset halutessasi inkivääri-omenahillolla, hedelmälohkoilla tai marjoilla ennen tarjoilua.

Hillo-ohje tästä Inkivääri-omenahillo