Inkivääri-omenahillo

Nauti ihanan inkiväärinen omenahillo erilaisten juustojen kanssa tai vaikka lihan kera. Hillo sopii mainiosti myös erilaisten maitopohjaisten jälkiruokien sekaan

MKN Inkivaari omenahillo Kati Laszka
Kuva: Kai Laszka

Inkivääri-omenahillo

10 isohkoa, hapokasta omenaa
2 rkl raastettua inkivääriä
3 dl vettä
3 dl hillosokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia tai kaksi kanelitankoa

Huuhtele omena, jos se on kotimainen. Ulkomainen kannattaa kuoria. Poista siemenkota ja leikkaa hedelmät rouheiksi kuutioiksi. 

Laita omenakuutiot kattilaan ja lisää raastettu inkivääri joukkoon.

Kaada sekaan vesi. Kiehauta ja keitä noin 5 minuuttia.

Lisää sokeri, kardemumma ja kaneli. Jatka keittämistä vielä noin 10 minuuttia välillä varovasti sekoittaen, jottei omena soseudu liikaa, mutta myöskään ei pala pohjaan.

Purkita hillo puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin tai pakasta sopivissa rasioissa.