Hävikkivinkki: Täytetyt kesäkurpitsat tai paprikat

Pyöriikö jääkaapissa pari paprikaa tai orpo kesäkurpitsa?

Täytetty punainen paprika

Täytetyt kesäkurpitsat tai paprikat

Halkaise pesty kesäkurpitsa ja raavi lusikalla hedelmälihaa pois, että saat kurpitsanpuolikkaista venemäisiä. Tai leikkaa vähän nahistunut paprika puoliksi ja poista siemenet sekä kanta. Paprikan voi myös täyttää kuvan tavoin kokonaisena. 

Laita puolikkaat pieneen uunivuokaan.

Silppua kurpitsanliha ja pieni sipuli. Sekoita keitettyjen nuudeleiden, riisin tai pastan (noin 1 dl) kanssa kulhossa ja mausta suolalla, pippurilla sekä mahdollisesti yrteillä tai paprikajauheella.

Sekoita joukkoon 1 kanamuna (tai jotain ylijäänyttä kastiketta) ja lusikoi täyte kurpitsan tai paprikan puolikkaisiin.

Ripottele pinnalle juustoraastetta, jos on. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja pinta saanut väriä.