Haukiterriini

Juhlavan kalamurekkeen saat, kun maustat ja koristelet sen mädillä.

Vaaleaa mädillä ja tillillä koristeltua kalamureketta palana ja viipaleina tarjoilulaudalla, taustalla havuja ja kynttilöitä
Kuva Timo Viljakainen

Haukiterriini

8-10 annosta

500 g haukifileetä tai muuta (vaaleaa) kalaa
n. 1,5 tl suolaa
2 kananmunaa
3 dl kuohu- tai ruokakermaa
2-3 rkl (siian) mätiä
2 rkl sitruunan mehua
1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
0,25 tl jauhettua valkopippuria
rypsiöljyä vuoan voiteluun

Koristeluun mätiä ja tuoretta tilliä

1. Paloittele kalafilee kuutioiksi ja jauha kalapalat suolan kanssa monitoimikoneen leikkuuterällä hienoksi.

2. Lisää kananmunat koneen käydessä sekä kerma ohuena norona. Mausta valkopippurilla, sitruunan mehulla ja tillillä. Voit halutessasi kypsentää pienen nokareen massaa ja tarkistaa maun.

3. Lisää mäti varovasti sekoitellen.

4. Voitele n. 1,5 litran vetoinen leipä- tai rengasvuoka rypsiöljyllä. Lusikoi massa vuokaan.

5. Nosta terriinivuoka hiukan sitä suurempaan uuninkestävään astiaan ja kaada uloimpaan vuokaan kiehuvaa vettä niin, että se ylettyy terriinivuoan puoliväliin.

6. Nosta terriini vesihauteineen uuniin ja kypsennä 150 -asteisen uunin alatasolla noin tunti. 

7. Ota terriini vesihauteesta pois ja anna jäähtyä. Kumoa terriini ja koristele tillillä ja mädillä.