Tervetuloa löytöretkelle 26.8: i-Tree paljastaa puiden salaisuudet

Oletko koskaan miettinyt, kuinka paljon yksi kotikadun varrella tai puistossa kasvava puu varastoi hiiltä? Entä, kuinka monta kiloa se sitoo ilmansaasteita? Osaatkohan arvata, kuinka painava puu on tai kuinka suuri on sen lehtien yhteenlaskettu pinta-ala?

Pikkulapsi_halaa_puuta_kuva Liisa_Hyttinen
Puunhalausviikko sopii kaiken ikäisille. Kuvaaja: Liisa Hyttinen

Puunhalausviikko Hiiliviisas kaupunkivihreä -festivaaleilla

Puunhalausviikko on mukana Hiiliviisas kaupunkivihreä -festivaaleilla 26.8. klo 10–16 Keskustakirjasto Oodissa ja sen lähiympäristössä Helsingissä.

Hakasalmen puistossa kasvavat metsätammi, lehtikuusi ja tervaleppä kertovat strategisista mitoistaan ja merkityksestään kaupunkiympäristössä. Valitut puut on mitattu ja mallinnettu i-Tree-menetelmällä, jolla saadaan tarkkaa tietoa puista ja niiden tuottamista hyödyistä ihmisille ja ympäristölle. Helposti ymmärrettävät vertauskuvat havainnollistavat vehreän lähiympäristön arvoa myös perheen pienimmille.

Puunhalausviikkoa vietetään tänä syksynä 21.-27.8.2023 jo kahdeksatta kertaa. Puunhalausviikko kannustaa ihmisiä halaamaan puita ja osoittamaan arvostuksensa omaa lähiympäristöään kohtaan. Halailun lisäksi kampanja nostaa esille tutkittua tietoa puiden ja vihreän lähiympäristön merkityksestä. Tämän vuoden teemana on terveellinen ja turvallinen ympäristö.

Lue lisää kampanjasta: Puunhalausviikon sivut

Lisätietoja i-Tree-menetelmästä: i-Tree lyhyesti

Instagram: @puunhalausviikko #puunhalausviikko

Oman halauksen voi jakaa sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnistetta #puunhalausviikko.

Puunhalausviikon järjestävät Viherympäristöliitto, Maa- ja kotitalousnaiset ja Luonnonvarakeskus. Kampanja on myös osa Suomen luonnon päivän tapahtumia.

Lisätiedot:

iTree-menetelmä:

Eeva-Maria Tuhkanen, erikoistutkija, FT, Luonnonvarakeskus
eeva-maria.tuhkanen(at)luke.fi, p. +358 29 532 6595

iTree-löytöretki 26.8. Oodin ympäristössä:

Susanna Winqvist, viestintäpäällikkö, Maa- ja kotitalousnaiset, susanna.winqvist(at)maajakotitalousnaiset.fi, p. 050 401 9855

Tiia Naskali, julkaisu- ja viestintäpäällikkö, Viherympäristöliitto ry, tiia.naskali(at)vyl.fi, p. 050 4381 860