SAVE THE DATE: Monimuotoinen maaseutu saapuu kaupunkiin 7.9.2023

MKN juhlistaa 90-vuotista taivaltaan tuomalla maistuvia maaseudun makuja ja oppeja luonnon monimuotoisuuden tukemisesta Helsingin Narinkkatorille. Tervetuloa tapaamaan meitä ja maaseudun pienyrittäjiä, kuulemaan mukavasta yhteisöllisestä toiminnasta ja nauttimaan herkullista ruispuuroa.

Luonnonkukkia, pelto ja opaskyltti maalaismaisemassa

Maa- ja kotitalousnaisten järjestö (MKN) syntyi alkuaan tehostaakseen kotitalouksien neuvontaa ja toimiakseen maaseudun naisten yhteisenä kanavana. Tänä päivänä MKN:n keskeiset teemat kuten ilmastomyönteinen ruokavalio, luonnon monimuotoisuuden edistäminen, kestävä yrittäjyys, varautuminen ja yhteisöllisyys palvelevat ja kiinnostavat suomalaisia asuinpaikasta riippumatta.

Torstaina 7.9.2023 klo 10–18 katamme Helsingin ydinkeskustan Narinkkatorille mahtavan otoksen monimuotoista maaseutua. 

Ohjelmassa muuan muassa:

  • Kasvisten tunnistamista ja maistelua sekä tutustumista kasviproteiineihin. Jaossa kasviskortteja, joilla voit seurata syötkö itse tarpeeksi kasviksia.
  • Tarjolla herkullista ruispuuroa aamupäivästä alkaen niin kauan kuin puuroa riittää.
  • Tietoa niityn perustamisesta ja niityn monimuotoiseen elämään tutustumista.
  • Vinkkejä vieraslajien torjumisesta, pölyttäjien auttamisesta ja muusta luonnon monimuotoisuuden tukemisesta asuinpaikasta ja -muodosta riippumatta. Tiedossa myös kilpailu!
  • Näytöksiä hapanleivän juuren hapattamisesta ja mahdollisuus ostaa oma juuri.
  • Vinkkejä ruokahävikin välttämiseen ja 72 tuntia varautumiseen.
  • Mahdollisuus ostaa pienyrittäjien tuotteita, mm. hunajaa, yrttimausteita, juustoja, hampputuotteita, kasviksia, pellavatuotteita
  • Tietoa MKN:n palveluista, tapahtumista ja mahdollisuuksista liittyä maaseutuhenkisten ihmisten iloiseen ja osaavaan verkostoon.
  • Kodin, perheen ja ympäristön hoidosta, hyvästä ruoasta sekä maaseudun asioista kiinnostuneille jaossa Koti ja maaseutu -lehteä.
  • Maa- ja kotitalousnaisten kahviosta on mahdollisuus ostaa herkullisia leivonnaisia, lettuja ja kahvia.

Ohjelma sopii kaikenikäisille. Toivomme, että erityisesti päiväkoti- ja koululaisryhmät pääsisivät tapahtumaan mukaan. Lapsille jaossa väritystehtäviä, ja saattaapa pörröinen Ruokahukkakin käydä lapsia (ja aikuisiakin!) valistamassa ruokahävikin välttämisen tärkeydestä.

Merkitse päivä jo nyt kalenteriisi ja seuraa viestintäämme. Ohjelma tarkentuu lähempänä tapahtumaa.

mkn90_logo_vaaka_jpg.jpg

Yhteistyössä:

mtk-keskitie-kotimaiset-kasvikset.jpg

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee Maa- ja kotitalousnaisten neuvontatyötä.