Ohjelmapalvelun tuotetestaustyöpaja

Tervetuloa mukaan ilmaisemaan itseäsi makujen ja tarinoiden kautta Ruoka & Taide – FoodArt – Hiiden jalanjäljillä -ohjelmapalvelun tuotetestaustyöpajaan Heikkilän Pirttiin Sotkamoon!

Heikkilan pirtti tyopaja kuva

Ohjelmapalvelun tuotetestaus työpajassa 19.4.2023 klo 11 – 14 taiteilija Mariliina Valkama ja ruoka-alan asiantuntija ja luonnontuotealan kouluttaja Kaisa Lukkari vievät luovuutesi uusille urille. Itseilmaisun kautta pääsemme luomaan moniaistisen teoksen makujen ja tarinoiden maailmaan. Valmistamme syötävän luontoon pohjautuvan ruokataideteoksen käyttäen ennakkoon valmistettuja elementtejä. Raaka-aineina käytämme alueelle ominaisia makuja ja värejä mm. kuusenkerkkää, tervaa, marjoja ja kainuulaista havumetsää. Pääset luomaan ja nauttimaan ammattilaisten ohjauksessa maistuvan visuaalisen taide-elämyksen tarinoita huokuvassa Heikkilän pirtissä, osoitteessa: Heikkilän pirtti, Otrantie 7 B, 88600 Sotkamo.

Hinta sisältää työpajan raaka-aineet & materiaalit, ohjauksen ja kahvin tai teen sekä syötävän taideteoksen.

Ohjelmapalvelua testatessa hinta on huomattavasti todellista palvelun hintaa edullisempi. Tuotekehitys toteutetaan osana KantriKestävä-hanketta ja hinta on 39 €/hlö (hinta sis. alv 24 %). Laskuttajana ProAgria Itä-Suomi.

Laskutusvaihtoehtoina ovat sähköpostilasku, e-lasku tai paperilasku (paperilaskulisä 7 €). Huom! Mikäli sähköposti- tai verkkolaskuun tarvittavat tiedot puuttuvat, lasku lähetetään paperisena.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 16.4.2024. tästä.

Tuotetestaustyöpajan ohjaajat:

Mariliina Valkama valmistui kuvataiteilijaksi (AMK) vuonna 2018 Lapin ammattikorkeakoulusta ja kuva-artesaaniksi Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta vuonna 2005. Hän on kotoisin Kangasalta, mutta asuu ja työskentelee tällä hetkellä sekä Tampereella että Helsingissä. Valkaman taidetta on ollut esillä näyttelyissä mm. Tampereella, Lapualla, Lahdessa, Joensuussa ja Sotkamossa.

Valkama ei ole sitoutunut yksittäiseen tekniikkaan, vaan työskentelee sisältölähtöisesti ja tekniikka on alisteista aiheelle ja teemalle. Taidenäyttelyissä on ollut esillä mm. valokuvalähtöisiä kuvansiirtoteoksia, paperiveistoksia ja esinekoosteita, joissa on ollut myös eläviä kasveja. Kasvit kulkevat Valkaman taiteessa mukana joko pääaiheena tai sivuroolissa, materiaalina tai sisältönä. ”Sekä luonto että taide voivat koskettaa ihmisen kaikkia aisteja, tarjota elämäniloa vaikeinakin aikoina ja luoda toivoa. Tällaisten elämysten rakentamisessa olen mielelläni mukana” sanoo Valkama.

Kaisa Lukkari on sotkamolainen, pitkänlinjan ruokamatkailun kehittäjä, kokki, luonnontuotealan kouluttaja sekä matkailualan tapahtumatuottaja. Hänen suurimpana intohimona on tuoda ihmisten lautasille kainuulaisen identiteetin sydän, luonnon puhtaus ja lähellä tuotetut raaka-aineet. Se on kuin vaellusretki yli sinisten vaarojen, ylhäältä alas pelloille, kauniiden sinisten järvien äärelle ja vihreille marjamättäille. ”Olen ruokamaailman ja makujen tarinallistaja. Suurimpia innoittajia ovat kainuulaiset perinne maut, ruokakulttuuri ja alueemme kansanuskomukset, rikas luontomme sekä taiteilija Veikko Huovisen kiehtova kirjallisuus.”

Hiiden jalanjäljillä – Food&Art Annos, joka tuotetestaus työpajassa toteutetaan ja nautitaan:

  • Puukiekot teoksen alustana(kuvastaa vaarojen kasvillisuutta, juuria)
  • Suklaapohja, jossa terva-aromia (maa, tervahautojen tuoksu)
  • Lakritsijuustokakku, tummanharmaa ( vaarojen kallio maaperää, hiiden louhikkoa)
  • Kuusi Marenkia, kuusipuun muotoisia, vihreitä (metsä, korpi)
  • Kuusenkerkkä moussea
  • Puolukka Coulis, paksu siirappi (marjamättäät)
  • Mustikat (marjamättäät)
  • Paseerattu lakkahillo (suo)
  • Katajanoksaa, puunoksaa
  • Nautitaan pakurikahvin sekä yrttiteen kanssa

Annos toteutetaan gluteenittomana ja laktoosittomana.