MKN Keskuksen hallitukseen uusia jäseniä – tunnustuspalkinto Keski-Suomeen

Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen (MKN Keskus) varsinainen kokous pidettiin Jyväskylässä 18.11.2023. Kokouksessa tehtiin henkilövalintoja ja myönnettiin tunnustuspalkinto Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskukselle tuloksekkaasta toiminnasta neuvonta- ja järjestötyössä.

MKN Keskuksen hallitus kuva Kirsi Haapamatti
MKN Keskuksen hallitus: alarivissä vas. Anni Korhonen, Päivi Alanne, Hanna Hautamäki, ylärivissä vas. Satu Hiuspää-Hiltunen, Tarja Tervo, Merja Rehn, Tiina Kujala, Leea Sangi, Jaana Sohlman, Mervi Mäki-Neste. Kuvasta puuttuvat Miina Aronen ja Marjaana Liukko.

Hallituksen kokoonpano

MKN Keskuksen puheenjohtajana jatkaa kasvinviljelytilan emäntä, pääsihteeri Mervi Mäki-Neste Alavudelta.

MKN Keskuksen hallituksen uudeksi jäseniksi 2024–2026 valittiin Customs Coordinator Tiina Kujala Eurajoelta. Kujala on koulutukseltaan tradenomi, ja hänellä on monipuolinen luottamustoimitausta. Hän asuu perheensä kanssa miehensä kotitilalla, jossa kasvatetaan broilereita ja viljellään viljaa ja öljykasveja.

Hallituksessa jatkavat maatalous- ja puutarha-alan yrittäjä Päivi Alanne Lohjalta, maatilayrittäjä Hanna Hautamäki Petäjävedeltä, projektipäällikkö, kolumnisti ja tietokirjailija Merja Rehn Helsingistä ja maaseutuyrittäjä Tarja Tervo Sotkamosta.

Sääntöuudistuksen myötä hallituksen puheenjohtajalle ja jäsenille valittiin myös henkilökohtaiset varajäsenet. Valituksi tulivat yrittäjä Miina Aronen Halsualta (Mervi Mäki-Nesteen varajäsen), elinkeinoelämän kehittäjä Satu Hiuspää-Hiltunen Saarijärveltä (Hanna Hautamäen varajäsen), yrittäjä Anni Korhonen Nurmeksesta (Tarja Tervon varajäsen), järjestöjohtaja Marjaana Liukko Vantaalta (Merja Rehnin varajäsen), maatalousyrittäjä Leea Sangi Limingasta (Tiina Kujalan varajäsen), maanviljelijä ja kehityspäällikkö Jaana Sohlman Vihdistä (Päivi Alanteen varajäsen).

MNK Keskus onnittelee hallituksen jäseniä ja varajäseniä sekä kiittää erovuorossa ollutta Sanna Mäkeä Salosta.

Monipuolinen ja tuloksekas toiminta toi tunnuspalkinnon MKN Keski-Suomeen

Maa- ja kotitalousnaisten Keskus palkitsi Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksen monipuolisesta ja tuloksekkaasta toiminnasta neuvonta- ja järjestötyössä ja palveluiden tarjoajana. Perusteluina valinnalle oli mm. piirikeskuksen

- vahva osaaminen erityisesti luonnontuotealalla, ruokatapahtumien järjestämisessä ja kulttuurimaisemien hoidossa.

- aktiivinen osallistuminen lähiruoan edistämiseen ja maakunnan kehittämiseen sekä monipuoliseen yhdistystoimintaan aktivoiminen maaseudulla ja kaupunkialueella.

- esimerkillinen tapa edistää perhe-elämän ja työn yhteensovittamista sekä panostaminen kannustavaan ja työhyvinvointia lisäävään ilmapiiriin työyhteisössä.

Tunnustuspalkinto: Tunnustuspalkinnon vastaanottivat Keski-Suomen MKN:n toiminnanjohtaja Eeva-Liisa Kivimäki (vas.), elintarvike- ja yritysasiantuntija Mirja Pummila (keskellä) ja Keski-Suomen MKN:n hallituksen puheenjohtaja Pirjo Luotola (toinen oik.). Tunnustuksen luovuttivat MKN Keskuksen toiminnanjohtaja Christell Åström (toinen. vas.) ja MKN Keskuksen hallituksen puheenjohtaja Mervi Mäki-Neste (oik.).

Maa- ja kotitalousnaisten Keskusten myöntämä valtakunnallinen tunnustuspalkinto jaetaan aina kahtena peräkkäisenä vuotena Maa- ja kotitalousnaisten yhdistykselle ja joka kolmas vuosi Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskukselle.

Lisätietoja

Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry

Toiminnanjohtaja
Christell Åström
p. 041 730 9225
christell.astrom@maajakotitalousnaiset.fi

Hallituksen puheenjohtaja
Mervi Mäki-Neste
p. 050 587 6297
makineste@gmail.com