Maaseudun mielikuvien murskausta SuomiAreenassa 28.6.

Keskiviikkona 28.6. SuomiAreenan Vaakuna-lavan valtaa Eläköön Maaseutu! -foorumi teemalla Maaseudun mielikuvien murskaajat – onko kupla kaupunkien ja maaseudun välillä puhkeamassa?

EM suomiareena

Maaseutu vetää taas väkeä. Kestävä siirtymä tuo maalle tehtaita, työtä ja tekemistä. Yli miljoona suomalaista haaveilee väljemmästä elämästä ja haluaa keskittämiselle jarrua. Mistä löytyy luomutiloja, kansallispuistoja, lavatansseja, joogaretriittejä, ITE-taidetta, etätyöläisiä ja erilaisia suomalaisia? Maaseudulta. Jatkuuko pandemian jälkeinen landemia? Onko maaseudun suunta kosto ja katkeroituminen vai nousu ja tekeminen?

Näitä teemoja pohtivat isännätär Anne-Mari Tarkkio, Löytänän kyläseuran pj ja näyttelijä Juha Varis, kansanedustaja Hilkka Kemppi ja europarlamentaarikko Ville Niinistö. Keskustelun juontaa toiminnanjohtaja Aleksi Koivisto, Suomen Kylät ry.

Aika: keskiviikko 28.6. klo 15.00-15.45
Paikka: Sokos Hotel Vaakuna, Pori

Panelistien lisäksi paikan päällä Eläköön maaseutu! -verkoston väkeä. Maa- ja kotitalousnaisten edustajina paikalla MKN Keskuksen toiminnanjohtaja Christell Åström sekä ruoka, ravitsemus ja kotitalousneuvonnan kehityspäällikkö Marita Suontausta. Tervetuloa juttusille!

Eläköön maaseutu! -foorumissa ovat mukana 4H, Keskitien säätiö, Maa- ja kotitalousnaiset, Maaseudun Sivistysliitto, Maaseudun Uusi Aika, MTK, ProAgria, SLC ja Suomen Kylät. Järjestöissä on mukana tuhansia alueellisia ja paikallisia yhdistyksiä sekä satojatuhansia toimi- ja luottamushenkilöitä ja henkilöjäseniä.