Leipää luonnonsuojelusta -palkinto Maa- ja kotitalousnaisille

Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ja sen valtakunnallinen MKN Maisemapalvelut ansaitsivat Leipää luonnonsuojelusta -palkinnon pitkäjänteisellä työllään luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi maaseudun elinkeinojen parissa.

Luontoselvitys Leena LK

Leipää luonnonsuojelusta -palkinto on MTK Säätiön perustama ja suuruudeltaan 10 000 euroa. Sen myöntämisperusteena on toiminta, jolla on erityisesti tuotu esille ja parannettu maaseudun elinkeinojen mahdollisuuksia tehdä hyvää luonnon- ja ympäristönsuojelutyötä luonnon monimuotoisuutta tukien. Toiminnan on täytynyt myös edistää elinkeinoja sekä niiden parissa toimivien ihmisten kokonaishyvinvointia ja tulevaisuuden mahdollisuuksia.

”Ehdokkaita, joille palkinnon olisi voinut myöntää oli ilahduttavan paljon. Päätös oli raadin kesken lopulta yksimielinen, ja MKN erottui erityisesti toiminnan pitkäjänteisyyden ja laajuuden puolesta. Asioita on saatu vietyä hienosti käytäntöön”, raadin puheenjohtaja Pekka Kauppi kommentoi valintaa.

”Luonnon monimuotoisuuden edistäminen elinkeinojen tukemiseksi ja myös sen itseisarvon vuoksi vaatii todellista tasapainoilua. Olemme todella iloisia saamastamme tunnustuksesta vuosikymmeniä tekemästämme työstä luonnon hyväksi”, sanoo MKN Keskuksen maiseman- ja luonnonhoidon kehitysjohtaja Leena Lahdenvesi-Korhonen.

Palkinnon saajan valitsi raati, jonka puheenjohtajana toimi ympäristönsuojelun professori (emeritus) Pekka Kauppi ja jäseninä elinvoimajohtaja Päivi Nerg MTK:sta ja toiminnanjohtaja Tapani Veistola Suomen luonnonsuojeluliitosta. Palkinto luovutettiin Maa- ja kotitalousnaisille torstaina 6.7. Okra-messujen yhteydessä.

Lue lisää MKN Maisemapalveluista.

Lue lisää MTK:sta ja Leipää luonnosta -palkinnosta.