Astetta alemmas - Ollaan ihan viileesti vaan!

2 min lukuaika

Mediapankki· Ajankohtaista· Tietoa meistä

Keinoja energiansäästöön on monia. Katso vinkit ja löydä omaan arkeesi sopivat säästötavat.

Astetta alemmas -kampanjan tunnuskuva - termostaatti

Etsinnässä tehokkaita keinoja energiansäästöön

Venäjän sotatoimet Ukrainassa ovat aiheuttaneet laajoja vaikutuksia energian saatavuuteen ja hintaan. Suomi ja koko Eurooppa etsivät nyt tehokkaita ja nopeavaikutteisia keinoja energiansäästöön ja samalla fossiilisista energialähteistä irtautumiseen.

Energiansäästö on pieniä arjen tekoja, näistä on helppo aloittaa

Astetta alempi huonelämpötila: Lämpötilan laskeminen yhdellä asteella merkitsee viisi prosenttia pienempää energiankulutusta.

Astetta lyhyempi suihku: Suurin osa lämpimästä käyttövedestä kuluu peseytymiseen. Pitkät suihkut myös kasvattavat kylpyhuoneiden kosteuskuormaa. Kosteuskuorman tasaaminen vaatii lämpöä ja tehostettua ilmanvaihtoa, mikä lisää energiankulutusta. Kiinnitä huomiota suihkuaikoihin, ja pidä ne lyhyinä.

Astetta vähemmän viihde-elektroniikkaa: Yksittäinen viihde-elektroniikkalaite ei kuluta paljon sähköä, mutta yhteensä ne vievät nykyään jo 7 prosenttia kotitalouksien sähkön käytöstä.

Astetta tarkemmin seurattu: Energian säästäminen onnistuu parhaiten, kun tietää kuinka paljon ja milloin energiaa käyttää. Seuraa sähkön-, lämmitysenergian- ja vedenkulutustietoja säännöllisesti. Tee energiansäästötoimia ja seuraa tuloksia.

Lue lisää energian säästämisestä ja nappaa omaan arkeesi sopivat vinkit: https://www.astettaalemmas.fi/...

Astetta alemmas – energiansäästökampanja haastaa kaikki suomalaiset säästämään energiaa ja tasaamaan sähkön kulutushuippuja. Tavoitteena on saada vähintään 75 % suomalaisista säästämään energiaa ja saavuttaa pitkällä aikavälillä pysyvästi alhaisempi energiankulutus. Tavoite on kaikille yhteinen kotona, liikenteessä, työpaikoilla ja oppilaitoksissa.

Kampanja on Motivan, Energiaviraston, työ- ja elinkeinoministeriön, valtioneuvoston kanslian, ympäristöministeriön ja Sitran yhteistyökampanja. Maa- ja kotitalousnaiset on kampanjassa mukana kumppanina. Kannustamme jäseniämme energiansäästöön ja välitämme energiansäästövinkkejä myös laajemmalle yleisölle some-kanaviemme sekä Koti ja maaseutu -lehden kautta.