Suosi luonnonlaidunlihaa

1 min lukuaika

Uutinen

Kun syöt lihaa, valitse lautaselle ympäristöystävällistä luonnonlaidunlihaa.

Laiduntavat lehmat netti
Vähennä lihansyöntiä. Kun syöt lihaa, valitse lautaselle ympäristöystävällistä luonnonlaidunlihaa. Näin hillitset ilmastopäästöjä, kevennät vesistöjen ravinnekuormaa ja lisäät luonnon monimuotoisuutta.
Luonnonlaitumilla laiduntavat lampaat ja naudat ylläpitävät lukuisille lajeille tärkeitä elinympäristöjä ja lisäävät luonnon monimuotoisuutta. Ympärivuotisesti kasvipeitteiset perinnebiotoopit sitovat vettä ja hiiltä. Lähellä tuotetussa ja ostetussa lihassa myös logistiikka saadaan minimoitua.
Oikein toteutettuna rantalaidunnuksen myötä rannalta poistuu ravinteita, mikä monipuolistaa niittylajistoa ja parantaa viereisen vesistön laatua. Rehevämpi kasvillisuus väistyy rannoilta ja laidunnuksen kautta syntyy uusia elinpaikkoja monenlaisille hyönteisille ja linnuille. Ravinteita poistuu myös kokonaan niityn ravinnekierrosta, koska osa syödyn kasvillisuuden ravinteista sitoutuu laiduneläinten kasvuun.
Juhlista Itämeripäivää 26.8. ja Suomen luonnon vesistöpäivää 28.8. valmistamalla ruokaa kotimaisista luonnonkaloista ja luonnonlaidunlihasta! Luonnonlaidunlihaa voit ostaa esimerkiksi suoramyyntinä tiloilta.
Maa- ja kotitalousnaisten nettisivuilta löydät herkullisen paahtopaistisalaatin reseptin.
Lue lisää arjen ilmastoteoista: www.maajakotitalousnaiset.fi/52arjenilmastotekoa