Osta tilalta -päivä tulee jälleen 14.9.2019

2 min lukuaika

Uutinen

Päivä juhlistaa kotimaista ruuantuotantoa ja maaseudun tilat avaavat taas ovensa tuhansille maaseutuelämysten ystäville.

Face cover

Lähellä tuotettua lihaa ja kasviksia, ternimaitoa, viiriäisen munia, villalankoja ja vaikka mitä muuta! Suoraan tilalta ostettavien tuotteiden lisäksi valtakunnallinen tapahtumapäivä tarjoaa roppakaupalla elämyksiä ja aitoa tutustumista suomalaiseen maaseutuelämään.

Valtakunnallinen Osta tilalta! –päivä järjestetään neljättä kertaa 14. syyskuuta. Päivä juhlistaa kotimaista ruuantuotantoa ja maaseudun tilat avaavat taas ovensa tuhansille maaseutuelämysten ystäville, jotka kiertävät maaseudulla ja kotipuutarhoissa tutustumassa tiloihin ja tekemässä herkullisia ostoksia.

Osa tiloista tarjoaa kävijöille tilaesittelyjä ja hauskaa maaseututekemistä kuten perunannostoa, eläinten ja koneiden ihastelua, kahvittelua, latotansseja ja poniratsastusta. Samana päivänä järjestetään yhteistyössä myös Makumatka maalle –teemapäivä, joka kutsuu tutustumaan maaseudun matkailuyrityksiin.
Tapahtumaan osallistuvat tilat löytyvät osoitteesta ostatilalta.fi. Samassa osoitteessa yrittäjät voivat ilmoittaa tilansa, puutarhansa tai muun maaseutukohteensa mukaan päivän järjestäjiksi.

Viimeisimmät uutiset tapahtumapäivästä saa myös näppärästi seuraamalla @ostatilalta Facebookissa tai Instagramissa. Tiloilla koettuja elämyksiä pääsee jakamaan myös osallistumalla #elämystilalla –kuvakilpailuun 20. syyskuuta asti. Lisätietoja.

Osta tilalta! -päivän järjestelyissä ovat mukana Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 ja Maaseutuverkosto, Turun yliopiston Brahea-keskuksen Ruokasektorin koordinaatiohanke, Aitojamakuja.fi, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC, Maa- ja kotitalousnaiset, Martat, Marthaförbundet, Suomen 4H-liitto ja Finlands svenska 4H, Lomalaidun ry ja Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry.

Lisätietoja:
Ellinoora Havaste, Ruokasektorin koordinaatiohanke
+358 50 357 9203, elelha@utu.fi