Liisa Niilolan järjestöneuvosjuhla

2 min lukuaika

Uutinen

Liisa Niilolasta järjestöneuvos

Luvassa puhemies Paula Risikko, järjestöneuvos Liisa Niilola, puheenjohtaja Mervi Mäki-Neste, ProAgrian edustaja Terhi Taulavuori ja toiminnanjohtaja Mirja Hellstedt Kuva Tuula Lehtonen

Järjestöneuvos Liisa Niilolaa juhlittiin

Musiikkitalolla juhlistettiin 22.11.2018 Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen entistä toiminnanjohtajaa Liisa Niilolaa järjestöneuvoksen arvonimen kunniaksi. Arvonimi on Tasavallan presidentin myöntämä.

Niilola sai arvonimen pitkäjänteisestä työstä Maa- ja kotitalousnaisten toiminnan puolesta. ”Se on suuri kunnia henkilökohtaisesti, mutta myös järjestölle”, Niilola sanoo. Hän työskenteli Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen toiminnanjohtajana lähes 20 vuotta ja jäi eläkkeelle vuonna 2013. Korialaiselta lypsykarjatilalta kotoisin oleva Niilola on onnellinen siitä, että on saanut tehdä töitä nimenomaan maaseudun eteen.

”Se työ on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Suomalaisen maatalouden ja maaseudun elinvoimaisuuden eteen tulee antaa kaikkensa”, hän sanoo.

Liisa Niilola toi puheessaan esille kuinka järjestötoiminta tarjoaa mahdollisuuden olla osa joitakin kokonaisuutta ja toimia yhdessä. Se on parasta syrjäytymisen ja yksinäisyyden ehkäisyä. Liisa muistelee kuinka aikanaan maa- ja kotitalousnaisilla oli teemana Järjestö kehittää, kasvattaa ja kouluttaa. Hän on usein ajatellut kuinka osuva tuo teema olikaan. Järjestötoiminnassa oppii paljon sellaista mitä ei opi minkään koulun penkillä, mutta me emme huomaakaan oppimaamme, vaan pidämme sitä itsestään selvänä. "Järjestötoiminnan hallintotehtävissä toiminen on myös hyvä pohja muuhun yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen", Liisa toteaa.

Presidentin avoimen kirjeen luovuttivat eduskunnan puhemies Paula Risikko ja Maa- ja kotitalousaisten puheenjohtaja Mervi Mäki-Neste sekä ProaAgrian järjestövastaava Terhi Taulavuori ja Maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja Mirja Hellstedt.

Lisätietoja:

Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, toiminnanjohtaja Mirja Hellstedt, p. 040 707 3223, mirja.hellstedt@maajakotitalousnaiset.fi

www.maajakotitalousnaiset.fi

Maa- ja kotitalousnaiset on ruuan, maiseman ja yrityspalveluiden asiantuntijajärjestö sekä maaseutuhenkisten ihmisten suuri ja aktiivinen verkosto. Maa- ja kotitalousnaisten Keskus on noin 40 000-jäsenisen järjestön keskusjärjestö.

Maa- ja kotitalousnaiset – juuret maalla