Tattipaahtovanukas

Yllätä sientenystävät tällä herkullisella ja hieman erilaisella paahtovanukkaalla.

Paahtovanukkaita kulhoissa ja lusikoita
Tattipaahtovanukas Kuva Kati Laszka


Tattipaahtovanukas

5-6 annosta
G

100 g pakastettuja tatteja tai 15 g kuivattuja
2 dl kuohukermaa
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
3 keltuaista
2 kananmunaa
Pinnalle:
(ruoko)kidesokeria

1. Silppua sulaneet tatit pieneksi ja laita kattilaan. Mittaa sekaan kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta ja siirrä sivuun jäähtymään. Jos käytät kuivattuja tatteja, murskaa niitä pienemmäksi ja liota ensin kermassa noin 15 minuuttia ennen kiehauttamista.

2. Erottele kolmesta kanamunasta keltuaiset ja sekoita kahden kananmunan kanssa erillisessä kulhossa.

3. Soseuta jäähtynyt kerma-sokeri-sieniseos sauvasekoittimella. Ei haittaa, vaikka sekaan jäisikin muutamia isompia sienen palasia.

4. Lisää joukkoon maito ja kananmunaseos ja vatkaa hyvin.

5. Jaa taikina uunin kestäviin annosvuokiin ja nostele vuoat lasiseen uunivuokaa. Kaada uunivuoan pohjalle vettä ja kypsennä vanukkaat uunissa 175 asteessa vesihauteessa noin 1 tunti tai kunnes vanukkaat ovat hyytyneet.

6. Anna jäähtyä hieman tai vaikka seuraavaan päivään jääkaapissa. Ripottele vähän ennen tarjoilua joka vuoan pinnalle noin 1 tl sokeria ja nosta kuumaan uuniin ylätasolle minuutiksi tai pariksi (grillivastuksen alle), kunnes sokeri sulaa ja saa paahtuneen värin. Tai käytä sokeripinnan sulattamiseen ruoanvalmistukseen tarkoitettua poltinta.

Tarjoile jälkiruokana esimerkiksi marjojen kanssa.

Vinkki: Pakasta ylijääneet valkuaiset ja valmista myöhemmin marenkeja tai marjapiirakkaan marenkikuorrutus.