Sieni-munakasrulla

Tattarilla vaihtelua munakasrullaan. Samalla munakas on gluteeniton.

Sieni-munakasrulla

4-6 annosta
G

4,5 dl maitoa
6 munaa
75 g pakastepinaattia sulatettuna
1,5 tl suolaa
1,5 dl tattarijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,75 dl öljyä
Täyte:
2–3 (200 g) porkkanaa
1 paprika
1–2 sipulia
200 g pakastettuja sieniä (esim suppilovahveroita kantarelleja)
n. 1 rkl öljyä
1,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,75 dl ruokakermaa
0,5 dl hienonnettua persiljaa
50 (+ 50 g) juustoraastetta

1. Sekoita pannukakun ainekset ja kaada uunipannulle leivinpaperille. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Kumoa pannukakkulevy leivinpaperille.

2. Valmista täyte pohjan kypsyessä. Suikaloi porkkanat aivan ohuiksi lyhyiksi suikaleiksi. Jos omistat mandoliinin, hyödynnä mahdollisimman pientä suikaleterää. Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja tarvittaessa sienet.

3. Kuullota porkkana ja paprika pannulla öljytilkassa kypsäksi. Siirrä odottamaan.

4. Haihduta ensin sienistä liika neste pannulla. Lisää hiukan öljyä ja sipulit. Paista sienet ja sipulit sekoitellen.

5. Lisää porkkanat ja paprika pannulle. Mausta ja tarkista maku. Sekoita joukkoon kerma ja hauduta, kunnes kerma on saostunut. Lisää persilja.

6. Levitä täyte pannukakkulevylle, jätä ulkoreunasta muutama sentti tyhjäksi. Ripota päälle juustoraastetta.

7. Kääri levy leivinpaperin avulla rullaksi. Leikkaa halutessasi kahdeksi pienemmäksi rullaksi. Ripottele rullalle halutessasi vielä juustoraastetta ja kuumenna rulla ennen tarjoilua vielä uunissa.