Shakshuka

Kuva Timo Viljakainen

Herkullinen shaksuka sopii esimerkiksi viikonlopun brunssiruoaksi. Se on lähtöisin Lähi-Idästä. Lisää ruokaisuuttaa shakshukaan saat, kun hyödynnät siihen jääkaapin jämiä, esimerkiksi leikkeleitä, kasviksia ja kermapurkin loppuja.

4 annosta

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 paprika
loraus rypsiöljyä
2 tlk (á 400 g) kokonaisia säilyketomaatteja tai tomaattimurskaa
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl paprikajauhetta
4 kananmunaa
200 g Fetaa, salaattijuustoa tms.
tuoretta lehtipersiljaa

1. Kuori sipuli ja valkosipuli ja hienonna ne. Suikloi paprika (poista kanta ja siemenet). Kuullota sipulit paistinpannulla pienessä määrässä rypsiöljyä. Lisää paprika.
2. Lisää pannulle säilyketomaatit tai tomaattimurska ja mausteet. Anna kastikkeen kypsyä 10 minuutin ajan.
3. Voitele laakea uunivuoka (koko noin 15 cm x 20 cm ) ja kaada kastike vuokaan.
4. Tee kastikkeeseen neljä kuoppaa kananmunia varten. Riko kananmunat yksitellen vuokaan kuoppiin kastikkeen päälle, niin että ne jäävät ehjiksi.
5. Paista 200 asteessa niin kauan, että kananmunat ovat hyytyneet, eli noin 10 minuutin ajan.
6. Murustele shakshukan päälle juusto ja silppua tuoretta lehtipersiljaa koristeeksi. Nauti tuoreen leivän kanssa.

Vinkki! Voit myös valmistaa shakshukan valurauta- tai muulla uuninkestävällä paistinpannulla. Koko ruoka valmistuu yhdessä astiassa.

Jaa