Särkisalaatti

Kotimainen särki on vastuullinen kalavalinta

Särkisalaatti
Kuva: Kati Laszka

Särkisalaatti

4 annosta

1–2 sipulia
6 kpl keitettyä, kiinteää perunaa
4 keitettyä munaa
3–4 tomaattia
100 g jää-, romaine- tai cosmopolitansalaattia
1 prk särkisäilykettä
12 oliivia
sipulin marinointiin esim. sitruuna- tai öljy-viinietikkakastiketta
suolaa
mustapippuria

Tomaattikastike
2 dl kermaviiliä
3 rkl (chili)ketsuppia
puolikas mieto chili hienonnettuna
2 tl sokeria
mustapippuria myllystä
0,25 tl suolaa

Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi. Laita ne marinoitumaan haluamaasi kastikkeeseen.

Viipaloi kuoritut keitetyt perunat. Kuori munat ja lohko ne neljään osaan.

Huuhdo ja kuivaa tomaatit ja salaatti. Viipaloi tomaatit.

Valuta kalasäilykkeestä öljy pois.

Kerrostele ainekset, ripota perunaviipaleille suolaa ja jauha pippuria myllystä.

Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa erikseen.