Särkisalaatti
Kotimainen särki on vastuullinen kalavalinta

Särkisalaatti
4 annosta
1–2 sipulia
6 kpl keitettyä, kiinteää perunaa
4 keitettyä munaa
3–4 tomaattia
100 g jää-, romaine- tai cosmopolitansalaattia
1 prk särkisäilykettä
12 oliivia
sipulin marinointiin esim. sitruuna- tai öljy-viinietikkakastiketta
suolaa
mustapippuria
Tomaattikastike
2 dl kermaviiliä
3 rkl (chili)ketsuppia
puolikas mieto chili hienonnettuna
2 tl sokeria
mustapippuria myllystä
0,25 tl suolaa
- Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi. Laita ne marinoitumaan haluamaasi kastikkeeseen.
- Viipaloi kuoritut keitetyt perunat. Kuori munat ja lohko ne neljään osaan.
- Huuhdo ja kuivaa tomaatit ja salaatti. Viipaloi tomaatit.
- Valuta kalasäilykkeestä öljy pois.
- Kerrostele ainekset, ripota perunaviipaleille suolaa ja jauha pippuria myllystä.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa erikseen.