Sadonkorjaajan karviaishillo

Karviaishillo on maistuva lisäke puurolle tai jogurtille. Sitä voi käyttää myös kakkujen ja muiden leivonnaisten täytteenä!

Karviashilloa kupissa
Kuva: Kati Laszka

Sadonkorjaajan karviaishillo

1,5 l karviaisia
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1 dl vettä
500 g hillosokeria

Huuhdo karviaiset ja poista kannat. Laita kattilaan.
Huuhtele kesäkurpitsa ja halkaise. Kuutioi kesäkurpitsa ja laita karviaisten sekaan kattilaan.
Pese porkkanat juuresharjalla. Raasta karkeaksi raasteeksi karviaisten ja kesäkurpitsan sekaan. Mittaa päälle vesi. Kuumenna höyryäväksi ja lisää hillosokeri.
Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori tarvittaessa pinnalle muodostuva vaahto reikäkauhalla pois.
Nosta liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
Purkita hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin, sulje kuumennetuilla kansilla ja anna jäähtyä.
Säilytä jääkaapissa.