Puuropannari

Puurontähteet voi käyttää vaikka pannukakkuun tai lettupannulla paistettuihin pikkupannareihin.
Esimerkiksi Ahvenanmaan pannukakku tehdään riisi- tai mannapuurosta, mutta pannukakkuun käy muutkin puurot, kuten kaurapuuro.

Mustikkapannarit

Puuropannari

2 dl ylijäänyttä puuroa
2 kananmunaa
4 dl maitoa
0,5 dl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
2 dl vehnäjauhoja
(0,5 tl leivinjauhetta)

1. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm) tai vastaavan kokoinen uunivuoka.

2. Vatkaa puuro, kananmunat ja maito kierrevatkaimella sekaisin. 

3. Lisää sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot (sekä halutessasi leivinjauhe) ja vatkaa tasaiseksi. 

4. Kaada taikina vuokaan ja paista 225 asteessa uunissa noin 20 minuuttia tai paista taikinasta paksuja lettusia lettupannulla. 
Tarjoa hillon tai marjojen sekä vaahterasiirapin ja halutessasi kermavaahdon tai jäätelön kanssa.