Pikainen hukkaperunasalaatti

Keitettyjen perunoiden tähteistä syntyy pikainen perunasalaatti

Perunasalaatti kopio 2

Jääkaappiin jääneistä hukkaperunoista voi myös pyöräyttää perunasalaatin. Tässä salaatissa hyödynnetään lisäksi öljyssä säilötyn salaattijuuston liemi, jonka voi korvata jonkun muunkin säilykkeen öljyllä tai rypsiöljyllä.

Pikainen hukkaperunasalaatti

2–4 annosta

250 g (3 – 4) keitettyjä perunoita
0,5 dl suolakurkkua tai oliiveja
1 punasipuli tai pätkä purjoa
1 pieni omena tai päärynä
1 dl salaattijuustokuutiota
pieni kourallinen tuoretta yrttiä, esim. persilja, basilika, timjami tai minttu

0,5 dl salaattijuuston marinadiöljyä
1 rkl sitruunamehua tai valko- tai omenaviinietikkaa
1 tl sinappia
1 tl hunajaa
ripaus suolaa

Pilko perunat ja kasvikset. Silppua yrtti. Sekoita niiden joukkoon salaattijuustokuutiot.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja valuta salaattiaineisten joukkoon. Anna maustua hetki jääkaapissa.