Nyhtökurpitsatortillat

Maistuvan täytteen tortilloille voi valmistaa myös kurpitsasta

Nyhtökurpitsatortillat
Kuva: Kati Laszka

Nyhtökurpitsatortillat

1 kg myskikurpitsaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
(1 tl savupaprikajauhetta)

Tortillat
9 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
1 dl öljyä
4 dl vettä

Lisäksi
rapeaa salaattia
tuoretta kurkkua
tomaatteja
punasipulia
(majoneesia tai hampurilaiskastiketta)
(valmista BBQ-kastiketta)

Valmista ensin nyhtökurpitsa. Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja rihmat. Nosta kurpitsanpuolikkaat uunivuokaan.

Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita öljyn ja mausteiden kanssa kulhossa. Levitä seos kurpitsoille.

Paahda 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmennyt.

Valmista kurpitsan kypsyessä tortillat. Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon. Sekoita ja vaivaa pari minuuttia.

Kun taikina on kimmoisaa, kumoa se pöydälle ja jaa kuuteen osaan. Pyörittele palloiksi ja kaulitse pyöreiksi ohuiksi levyiksi. Käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja.

Paista tortillat ilman rasvaa paistinpannulla molemmilta puolilta. Tortillojen pintaan saa tulla ruskeita pilkkuja.

Kun kurpitsa on kypsää, ota vuoka pois uunista. Nyhdä kurpitsaliha pois kuorista tarjolle esimerkiksi kahden haarukan avulla. Mausta halutessasi valmiilla bbq-kastikkeella.

Tarjoa nyhtökurpitsa tortillalettujen kanssa nyhtöpossun tapaan. Laita tarjolle lisäkkeeksi ainakin suikaloitua salaattia ja tuoretta kurkkua, kuutioituja tomaatteja, sipulirenkaita sekä majoneesia.

Vinkki! Nyhtökurpitsa sopii myös kasvishampurilaisten täytteeksi. Tortillojen täytteeksi sopii lisäksi myös kaalisalaatti, raejuusto ja juustoraaste. Valitse täytteet mieltymystesi mukaan.