Marja-kvinoajogurtti

Herkullista jälkiruokaa saat, kun sekoitat keitettyä kvinoaa jogurtin ja marjojen kanssa.

marjoja kvinoa-jogurttiseoksen päällä
Kuva: Kati Laszka

Marja-kvinoajogurtti

6 annosta
G

1 dl kvinoaa

vettä

4 dl maustamatonta jogurttia

vajaa 0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

5 dl mustikoita

3 dl kotimaisia (metsä)vadelmia

(ripaus sokeria)

(manteli- tai pähkinärouhetta)

1. Huuhdo kvinoa tiheässä siivilässä ensin lämpimällä, lopuksi runsaalla kylmällä vedellä.

2. Keitä vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä.

3. Sekoita jäähtynyt kvinoa jogurttiin ja mausta sokereilla. Tarkista maku.

4. Jos käytät pakastemarjoja, sulata ne mikrossa kohmeisiksi. Voit lisätä ripauksen sokeria.

5. Kerrostele laseihin jogurtti-kvinoaseosta ja marjoja. Päälle haluttaessa lisäksi manteli- tai pähkinärouhetta sekä sitruunamelissan lehtiä.