Makeansuolaiset chilimantelit

Anna mausteisia manteleita lahjoiksi tai tarjoa glögin ja juustojen seuraksi jouluaikaan.

manteleita ja joulukoristeita puualustalla
Kuva Timo Viljakainen
Makeansuolaiset chilimantelit

1,5 dl ruokokidesokeria
2 tl merisuolahiutaleita
2 tl silputtua tuoretta rosmariinia
2 tl chilirouhetta
1 valkuainen
250 g kuorittuja manteleita

1. Mittaa ruokokidesokeri, merisuolahiutaleet ja rosmariinisilppu kulhoon.

2. Rouhi chilirouhe hienommaksi leikkuulaudan päällä veitsellä leikaten tai huhmaressa ja sekoita chilisilppu sokeri-suolaseokseen.

3. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaisen rakenne rikki ja sekoita mantelit valkuaiseen. Kaada mantelit siivilään.

4. Ota muutamia manteleita kerrallaan ja pyörittele ne sokeri-chiliseoksessa ja pane leivinpaperin päälle uunipellille.

5. Työnnä pelti uuniin ja paahda manteleita 200 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Tarkkaile manteleiden paahtumista. Halutessasi voit kääntää niitä lastalla kerran tai pari paistamisen aikana.

6. Nosta mantelit uunista ja anna jäähtyä.

Pakkaa pieniin purkkeihin tai sellofaaniin, jos annat manteleita lahjaksi.