Lempeä porkkana-palsternakkakeitto
Täyteläisen kasvissosekeiton kruunaavat rapeiksi paistetut leipäkrutongit.
Lempeä porkkana-palsternakkakeitto
4 annosta
1 palsternakka
2 porkkanaa
2 perunaa
0,5 sipulia
1 valkosipulin kynsi
0,5 kasvisliemikuutio
1 tl kuivattua timjamia
0,5 tl kuivattua korianteria
1 dl ruokakermaa
n. 0,75 vettä (niin että kasvikset peittyvät)
Leipäkrutongit
4 viipaletta vaaleaa leipää
rypsiöljyä paistamiseen
1. Pese, kuori ja paloittele kasvikset ja perunat. Kuori ja lohko sipuli ja valkosipuli.
2. Lisää kasvikset kiehuvaan veteen. Mausta ja keitä kypsiksi.
3. Nosta kattila liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi.
4. Lisää ruokakerma ja kuumenna.
5. Leikkaa leipä noin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Paista ne kullanruskeiksi rypsiöljyssä. Ripottele leipäkrutongit annosten pinnalle.