Kirsikkamarmeladit

Kirsikkamarmeladit voi valmistaa happamistakin kirsikoista

Kirsikkamarmeladimakeisia tarjottimella
Kuva: Kati Laszka

Kirsikkamarmeladit

250 g kirsikoita
3,5 dl vettä
3,5 dl sokeria
2 rkl agar agar -jauhetta
0,5 tl sitruunahappoa
Pinnalle erikoishienoa sokeria tai taloussokeria

1. Laita huuhdellut kirsikat ja vesi kattilaan. Keitä 5 minuuttia. Laita siivilä toisen kattilan päälle ja kaada kirsikat liemineen siivilään läpi. Painele kirsikoita siivilän läpi niin, että saat kaiken mehun irti ja vain kuoret ja kivet jäävät siivilään.

2. Mittaa seos ja lisää tarvittaessa vettä sen verran, että seosta on 5 dl.

3. Sekoita joukkoon sokeri ja agar agar. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä 2-3 minuuttia. 

4. Lisää sitruunahappo ja kiehauta seos. Nosta kattila liedeltä ja kuori mahdollinen vaahto pois.

5. Vuoraa pieni uunivuoka (n. 20 x 30 cm) leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan. Anna jähmettyä huoneenlämmössä muutama tunti tai yön yli.

5. Leikkaa veitsellä tai muotilla haluamasi kokoisia ja mallisia paloja.

6. Kuivata paloja välillä käännellen 1 - 2 vuorokautta. Kun pinta on tahmean kuiva, kierittele palat sokerissa.

VINKKI! Marmeladit voit valmistaa myös muista marjoista tai hedelmistä. Parhaiten ne onnistuvat hieman happamista tuotteista.

Agar agar -hyytelöimisjauhe löytyy kaupoista leivontatarvikehyllyltä!