Hävikkivinkki: Itämainen nuudelipannu

Tähän ruokaan uppoaa pyttipannun tapaan myös esimerkiksi liha/kasvispyöryköiden loput tms. tähteet.
Ohjetta voi soveltaa luovasti jääkaapin sisällön mukaan.

Itämainen nuudelipannu
Kuva: Tiina Makkonen

Itämainen nuudelipannu

Silppua pieni valkosipulinkynsi ja sipuli.
Suikaloi pala (kiinan)kaalia/porkkanaa tai käytä pari kourallista pakastekasviksia.
Kuumenna öljytilkka paistinpannulla ja paista sipulia hetki.
Lisää kasvikset ja jatka paistamista muutama minuutti. Mausta seos esim nuudelipaketin mukana tulleella mausteseoksella, chilillä, chilikastikkeella tai pippurilla ja currylla. Makea chilikastikekin käy mausteeksi. Ja soijakastike.

Sekoita joukkoon keitettyjä nuudeleita (riisiä tai pastaa) ja paista muutama minuutti. Halutessasi voit rikkoa sekaan kananmunan ja jatkaa paistamista, kunnes se on hyytynyt.

Vinkki! Jos jääkaapissa on kookosmaitoa, ruokakermaa tms, joka olisi hyvä käyttää, hulauta se nuudeliseokseen ennen kananmunan lisäämistä. Ja jos kananmunia ei juuri nyt satu olemaan, maistuu ruoka ilman niitäkin.