Broileri-kvinoakulho

Herkullisen ja trendikkään kulhoruoan pohjaksi voi käyttää kvinoaa riisin sijaan.
Kulhoruokiin sopii hyvin myös edellispäivän tähteitä.

Kulhoissa kasviksia ja paistettua broileria keitetyn kvinoan kanssa
Kuva: Kati Laszka

Broileri-kvinoakulho

4 annosta
G

2,5 dl kypsentämätöntä kvinoaa

Kasvisseos:
1–2 porkkanaa
1 (150 g) palsternakkaa
pala tuoretta inkivääriä
1 sipuli
50 g lehtikaalia
rypsiöljyä paistamiseen
ripaus suolaa
0,25 tl rouhittua mustapippuria

Tarjoiluun:
350 g marinoituja broilerisuikaleita
puolikas suippopaprika
12 kirsikkatomaattia
rucolan lehtiä
soijakastiketta

1. Tee ensin kasvisseos. Leikkaa kuoritut juurekset ohuiksi suikaleiksi ja hienona inkivääri, sipuli ja lehtikaali. Kuullota juurekset ja sipuli rasvassa, lisää lehtikaali loppuvaiheessa ja mausta.

2. Huuhdo kvinoa hyvin ensin lämpimällä ja sitten kylmällä runsaalla vedellä tiheässä siivilässä. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan miedolla lämmöllä kypsäksi muutama minuutti ja valuta kvinoa. Sekoita kasvisten kanssa kattilassa varovasti sekoittaen. Tarkista maku. Suolaa ei juuri tarvita, koska ruoka tarjoillaan soijakastikkeen kanssa.

3. Paista broilerisuikaleet kypsiksi. Leikkaa paprika renkaiksi ja puolita tomaatit.

4. Kokoa ruoka kulhoihin: pohjalle kvinoa-kasviseosta ja pinnalle broileria, tomaatinpuolikkaita ja paprikarenkaita sekä rucolaa.

Vinkki: Voit korvata rucolan persiljasilpulla. Kulhon voit koota niistä aineksista, mitä kotoa löytyy. Myös edellispäivän tähteitä voi hyödyntää: lihaa, kalaa, kasviproteiinia