Mun juttu -harrastamisen malli Salossa

MKN Länsi-Suomi

Ruokahankkeet

Mini-Ruokatreffit ja Ruokatreffit, Ruokatreffit luonnossa -kokkauskerhot Salossa

Mun juttu janita kylanpaa

Ruokatreffit - kokkikerhot

Toimimme lukuvuonna 2022-2023 yhtenä kumppanina Mun juttu -hankkeen (Harrastamisen Suomen Malli) kerhoissa. Järjestämme kahdenlaisia kerhoja kouluilla. Perinteisiä kokkikerhoja, jotka kulkevat alakouluissa nimellä Mini-ruokatreffit ja yläkouluissa nimellä Ruokatreffit. Näiden lisäksi joihinkin kouluihin on tulossa luontopainotteinen kerho, jossa toiminta painottuu ulkotiloihin ja luonnossa liikkumiseen, kerhossa valmistetaan myös ruokaa, mutta se tapahtuu ulkotiloissa trangialla.

Tässä vielä lyhyet kuvaukset kerhoista:

Mini-Ruokatreffit kokkikerho keskittyy terveellisten välipalojen valmistamiseen herkkuja unohtamatta. Kerhossa harjoitellaan ruoanlaittoa, tutustutaan ruoanlaittovälineisiin ja elintarvikkeisiin, harjoitellaan siivoamaan kokkauksen jäljet sekä nautitaan yhdessä välipala.

Ruokatreffit -kerhoissa valmistetaan yhdessä maittavaa ruokaa ottaen huomioon terveelliset elämäntavat ja käydään keskustelua siitä, että mitä kannattaa tai ei kannata syödä. Ruokatreffeillä kaikki osallistujat pääsevät kokeilemaan käytännönläheistä ruoanvalmistusta.

Ruokatreffit Luonnossa -kerhossa tutkitaan lähiluontoa, tutustutaan luonnosta löytyviin syötäviin kasveihin, marjoihin ja sieniin. Perehdytään jokamiehen oikeuksiin, harjoitellaan retkeilijän ensiapua ja valmistetaan retkiruokaa retkikeittimien avustukselle. Harjoittelemme kerhossa luonnossa liikkumiseen tarvittavia taitoja.

Koulukohtaisesti ilmoittautumiset kaudelle 2022-2023 koulun kautta. Lisätietoja koulujen rehtoreilta.

Lisätietoja: Janita Kylänpää janita.kylanpaa@maajakotitalousnaiset.fi p. 050 66471

Tiedote Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta harrastamisen Suomen mallista

Mun juttu -hanke toteuttaa harrastamisen Suomen mallia Salossa- tiedote