Kasvuniloa

MKN Etelä-Savo

Lapsille tietoja ja taitoja ruoantuotannosta pellolta lautaselle! Omin käsin tekemällä karttuvat arjen taidot sekä suomalaisen ruoan arvostus. Yhteisöllinen Kasvuniloa-hanke tukee ala-asteikäisten lasten kasvua tarjoamalla koulujen opetusohjelmaan sopivaa sisältöä ja perheiden yhdessäoloon mukavaa tekemistä.

Kasvuniloa roolikuva www

Kasvuniloa-hankkeen tavoitteena on parantaa lasten ja nuorten luontosuhdetta ja lisätä heidän tietoisuuttaan ruoantuotannosta viljelymaasta ruokapöytään asti. Hankkeen vaikutuksesta ruoan arvostus kasvaa ja lapset saavat tietoja ja taitoja, joilla he voivat vaikuttaa omaan elinympäristöönsä. 

Lasten ja nuorten perheiden tueksi haetaan yhteisöstä vapaaehtoisia yksityishenkilöitä ja yrityksiä, jotka yhdessä muodostavat alueellisen verkoston. Hankkeessa järjestetään alueellisia infoja vieraslajeista ja talkoita niiden poistoon. Hankkeessa tehdään nuorten kanssa vierailuja palvelukoteihin ja luodaan ikäihmisille mahdollisuuksia luontokontakteihin ja pienviljelyyn. Näin pyritään lisäämään yli sukupolvien välistä oppimista ja tukemaan alueen yhteisöllisyyttä.

Kasvuniloa-hankkeen toteutusalueena on Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun, Pieksämäen ja Puumalan kunnat.

Hankkeen toteuttaa ProAgria Etelä-Savo ry, Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus ajalla 1.2.2024-31.12.2025.

Lisätietoa:

Katja Rissanen. hankevastaava, ruoka-asiantuntija, katja.rissanen@maajakotitalousnaiset.fi, 041 730 3397.