European Region of Gastronomy

MKN Itä-Suomi

ProAgria Pohjois-Savo on hakemassa European Region of Gastronomy –tunnustusta vuodelle 2020.

Erg toinen testi

ProAgria Pohjois-Savo on hakemassa European Region of Gastronomy –tunnustusta vuodelle 2020.Tunnustus tuo alueelle näkyvyyttä, arvostusta sekä ennen kaikkea uutta liiketoimintaa, uusia matkailijavirtoja, uusia tapahtumia ja se kehittää maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä. Tunnustusta haetaan osana ProAgria Pohjois-Savon / maa- ja kotitalousnaisten RuokaSavo-hankkeen toimenpiteitä.

European Region of Gastronomy -verkosto ja status

European Region of Gastronomy -verkosto on eurooppalaisten alueiden yhteistyöverkosto, joka edistää monialaista yhteistyötä ruokakulttuurin, matkailun ja taiteen alueilla. Kyseessä on osaamisverkosto, jossa paitsi tutkitaan ajankohtaisia ruokakulttuuriin ja siihen liittyvän matkailun ilmiöitä, myös edistetään alueiden tunnettuutta ja aluetaloutta.

Verkostolta voidaan hakea tunnustusta, joka myönnetään tietylle alueelle vuodeksi kerrallaan. Tätä tunnustusta voidaan verrata esimerkiksi kulttuuripääkaupunki -titteliin sillä erotuksella, että tunnustus kehittää ruokakulttuuriin liittyviä tapahtumia, maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä. Tunnustusta haetaan nyt Suomessa ensimmäistä kertaa ja virallisina hakijatahoina toimivat ProAgria Pohjois-Savo ry, Kuopion kaupunki ja Savonia ammattikorkeakoulu.

Arvostettua tunnustusta haetaan kirjamuotoisella, maakunnan ruoka-, matkailu- ja kulttuuritoimintaa esittelevällä hakemuksella. Hakemuskirja laaditaan kevään 2017 aikana ja kansainvälinen raati tulee arvioimaan Pohjois-Savon hakemuksen kesäkuussa.

Lisätietoja:

Heli Sulola, p. 040 672 0597 tai heli.sulola@maajakotitalousnaiset.fi

Ilona Sares, p. 043 825 1216 tai ilona.sares@maajakotilalousnaiset.fi