Keski-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaisten kesäretki Keski-Suomeen

2 min lukuaika

Me maa- ja kotitalousnaiset

Monipuolinen ohjelma ja kivaa tekemistä - sellainen oli retkemme heinäkuussa.

Ryhmakuva

Kesäinen retki kivoissa kohteissa

Kesäinen retkemme starttasi heinäkuun alussa Kalajoelta, josta kyytiin hyppäsi reilu kymmenkunta miestä ja naista, sekä matkanjohtajaksi piirikeskuksen ruoka-asiantuntija Niina Vihelä. Matkan varrelta Kokkolaan ja siitä Perhonjokilaaksoa ylöspäin ajellessamme mukaan poimittiin vielä toiset mokomat ja näin iloinen sakkimme oli koossa.

Luotolan tila Saarijärvellä

Iltapäivällä saavuimme ensimmäiseen kohteeseemme, joka oli Luotolan tila Saarijärvellä. Olimme saaneet vihiä Saarijärven Maa- ja kotitalousnaisten yhdessä paikallisten yrittäjien kanssa toteuttamasta Maistuvaa Saarijärven mailta ja mannuilta -hankkeesta, jonka tuotoksista pääsimme maistamaan paikallista kuhakeittoa ja hämmästyshuttua. Ruoka perinteisessä pirtissä nautittuna oli todella maistuvaa ja saimme myös kuulla tilan tarinan emäntä-Pirjon ja isäntä-Martin kertomana. Tila sijaitsi järven rannalla ja pihalla oli myös monta erilaista saunaa. Valitettavasti emme ehtineet kylpemään, vaikka kuuma kesäpäivä houkuttelikin pulahtamaan raikastavaan järviveteen.

Tilalta matka jatkui ilmastoidulla bussilla Hirvaskankaalle, jossa huutokauppakeisari Aki oli taas laittanut tavaraa myyntiin. Osa meistäkin taisi tehdä paikalta onnistuneita ostoksia. Kun todettiin, että huutokauppa oli nähty, jatkoimme matkaa majapaikkaan Kartano Kievariin Äänekoskelle.

Lakuostoksia ja lounasta golf-klubilla

Toisena päivänä aamupalan jälkeen osoitti bussin keula kohti Laukaata ja Pandan tehtaanmyymälää. Myymälässä kävikin hetken kova kuhina, kun ryhmämme pääsi lastaamaan herkkuja ostoskoreihin. Meinasi yksi innokas ottaa osan kauppaakin mukaan, kun pihalla huomasimme, että myös ostoskori oli lähdössä matkaan. Se kuitenkin palautettiin oikeaan paikkaan ja matka jatkui.

Ajellessamme pitkin maakuntaa totesimme yhdessä, että lupiinit olivat todella ottaneet valtaa tien pientareista. Ei taida enää ihan pienet talkoot riittää niiden kitkemiseen. Näky oli kyllä hieno kukkien ollessa täydessä loistossaan, mutta eipä siellä taida enää paljon muita niittykukkia kasvaakaan, harmi sinänsä.

Lounastamaan saavuimme puolen päivän maissa Karlvikin kartanoon, joka olikin oikeastaan golf-klubi mutta oikein hieno ja sopi hyvin meidän tarpeisiimme ruokapaikkana. Lounaalla huomasimme, että meillä oli hieman luppoaikaa jäljellä ennen iltapäivän ohjelmaa, joten keksimme ex-tempore järjestää pienen shoppailukäynnin kauppakeskus Seppään. Sieltä vielä viimeiset tuliaiset, jonka jälkeen ajelimme takaisin Kartano Kievariin, jossa nautimme Teatteri Eurooppa neljän kesäteatteriesityksen Simpauttaja. Tarina oli monille tuttu legendaarisen pääosan TV-elokuvassa tehneen Ahti Kuoppalan kautta, mutta nyt nimiroolissa oli erittäin hyvin myös roolinsa esittävä Pertti Koivula. Laadukas teatteriesitys kaiken kaikkiaan.

Teatterin jälkeen kotimatka sujuikin hyvin hymyn kare suupielessä ja lakupötkö toisessa ja kotona olimme lauantaina illansuussa. Onnistunut matka, jossa pariskunnat saivat seuraa toisistaan ja yksin matkustavat löysivät uusia ystäviä. Ei siis turha reissu.