Huomisen hyvä teko - Valitse kotimainen tuote tai palvelu!

2 min lukuaika

Huomisen hyvä teko

Kotimaisen tuotteen tunnistaa esimerkiksi Hyvää Suomesta -merkistä.

HS HEINAKUU FS 9
Hyvää Suomesta! Kuva: Ruokatieto Yhdistys ry.

Suosi kotimaisia tuotteita ja palveluita

Kotimaisen tuotteen tunnistaa esimerkiksi Hyvää Suomesta -merkistä. Hyvää Suomesta -merkin tuotteissa käytettävissä raaka-aineista vähintään 75 % ja eläinperäisistä, kuten lihan, kalan, munien ja maidon osalta aina 100 % tulee olla Suomessa tuotettu. Lisäksi tuotteen tulee olla valmistettu ja pakattu Suomessa. Vain kriteerit täyttävissä tuotteissa voidaan käyttää merkkiä.

Hyvää Suomesta
Suomalainen ruoka on puhdasta. Kuva: Ruokatieto Yhdistys ry.

Lähellä tuotettu ruoka perustuu parhaimmillaan alueen vahvuuksiin ja sesonkeihin sekä resursseja käytetään kestävästi. Raaka-aineiden tuotantoketju on lyhyt, helposti jäljitettävissä ja samalla ympäristövaikutukset pysyvät meillä Suomessa eikä niitä ulkoisteta toisiin maihin. 

MKN mukana laadun varmistuksissa

Tiesitkö, että myös MKN yritysasiantuntijat tekevät auditointeja Hyvää Suomesta -merkkiä käyttäviin yrityksiin? Tarkastuskäyntejä tehdään 3–4 vuoden välein sekä aina tarvittaessa, kuten reklamaatioiden yhteydessä. Tarkastuksessa käydään läpi esimerkiksi kirjalliset dokumentit oleellisten raaka-aineiden alkuperän osalta ja reseptit, joiden mukaan kotimaisuusaste lasketaan.

Suomalaisen ruoan päivä on 4.9.

4. syyskuuta vietetään neljättä kertaa suomalaisen ruoan päivää – valitse sinäkin kotimaista pöytään ja näytä se muille! Helppo ja ilmainen tapa lisätä näkyvyyttä ja tukea suosikkituotteitasi tai -palveluja tuottavaa yrittäjää on peukuttaa ja antaa kannustavaa palautetta esimerkiksi somessa tai vinkata kaverille. Tuki on arvokasta yrittäjille!

Ruokaa omasta maasta
Kuva: Ruokatieto Yhdistys ry.

Lue lisää Hyvää Suomesta -merkistä: Hyvää Suomesta -sivustolta

HHT Valitse suomalaista

Tämän Huomisen hyvän teon meille jakoi MKN Oulu.