Huomisen hyvä teko - Sulata pakastin pakkasella

1 min lukuaika

Huomisen hyvä teko

Sulata pakastin keskitalven pakkasilla, kevennät laitteen energiankulutusta

52 HHT blog Kuva Henning Sorby Pixabay
Pakkasella sulatetaan pakastin. Kuva: Henning Sörby, Pixabay

Hyödynnä pakkanen kun sulatat pakastinta!

Pakastimen sisäpinnoille kertynyt huurrekerros lisää laitteen energiankulutusta. Kun huurrekerros on 1 cm, on viimeistään aika sulattaa pakastin. Sulatuksessa kannattaa hyödyntää keskitalven pakkaspäiviä. Samalla voit inventoida sisällön ja kattaa vaikka loput joululeivonnaiset uudenvuoden tai loppiaisen kahvipöytään.

Miksi pakastin pitää sulattaa?

Joka kerran, kun aukaiset pakastimen oven tai luukun, ilmankosteutta siirtyy pakastimen pinnoille ja muodostaa huurretta. Siksi pakastimen turhaa aukomista kannattaa välttää. Myös pakasteista voi siirtyä kosteutta pakastimen sisälle.

Näin sulatat pakastimen

Kytke pakastin pois päältä ja jätä ovi tai luukku auki. Siirrä tuotteet esim sanomalehdillä vuoratuissa koreissa tai laatikoissa ulos ja peitä. Peite säilyttää tuotteiden lämpötilan tasaisena ja suojaa tuotteet uteliailta linnuilta ym. Mitä kovempi pakkanen ulkona on, sitä ohuempi peite riittää.

Pakastin sulaa, huurrekerroksen paksuudesta riippuen, huoneenlämmössä itsestään noin tunnissa. Älä käytä teräasetta tms. huurteen poistamiseen! Lämmintä vettä sisältävän astian asettaminen suljettuun pakastimeen nopeuttaa sulamista. Pehmennyttä jäätä voit varovasti poistaa myös käsin. Sulava vesi saattaa valua lattialle, joten suojaa lattiapinnat ja seuraa sulamisen etenemistä. Lopuksi pyyhi pakastimen pinnat ja kytke päälle. Tavoitelämpötilan saavuttamisen jälkeen siirrä pakasteet takaisin pakastimeen.

Muista hyödyntää pakkasia myös uusien pakastettavien tuotteiden alkujäädytykseen!

Lisätietoa: Sulata pakastin pakkasella

HHT

Vuoden viimeisen Huomisen hyvän teon jakoi MKN Etelä-Savo.