Huomisen hyvä teko - Vaihda vanha kodinkone energiatehokkaaseen malliin

1 min lukuaika

Huomisen hyvä teko

 Valitettavasti kodinkoneet eivät ole ikuisia. Kun vanhaa ei kannata enää korjata, muista uutta ostaessasi valita energiatehokas vaihtoehto.

43 HHT blogikuvahella2

Induktioliedellä säästät sähköä

Sähköliesi kannattaa vaihtaa induktiolieteen. Induktioliesi on energiataloudellisin liesivaihtoehto. Se kuluttaa sähköä noin 40 prosenttia vähemmän kuin valurautalevy ja 20 prosenttia vähemmän kuin perinteinen keraaminen taso. Se lämpenee hetkessä ja turhaa hukkalämpöä ei synny. Induktiolieden käyttö on nopeaa ja turvallista, sekä sähköä säästävää.

HHT

Myös uudet kylmälaitteet kuluttavat selvästi vähemmän sähköä, kuin 10-15 vuotta vanhat vastaavat mallit. Samoin uudet pesukoneet käyvät vähemmällä sähköllä ja kuluttavat vettä vain n. 10-15 l/pesukerta.

 Muita vinkkejä

Muistathan aina käyttää täysiä koneellisia, niin pyykätessä kuin astianpesussa! Huomioi myös induktiolieden käytössä että kattilat ja pannut sopivat liedelle.

Kodinkoneista kannattaa pitää hyvää huolta. Ovathan ne kuitenkin aina kallis ostos. Säännöllinen puhdistus pidentää käyttöikää ja samalla niiden työnjälki paranee – tulee puhtaampia astioita ja pyykkejä.

Tule mukaan seuraamaan Astetta alemmas - kampanjaa, jossa myös Maa- ja kotitalousnaiset on mukana!
Hyviä vinkkejä löydät alla olevasta linkistä:

 Astetta alemmas -säästövinkkejä

HHT

Tämän Huomisen hyvän teon meille jakoi MKN Etelä-Suomi