Huomisen hyvä teko -  Suosi aineettomia ja elämyslahjoja

2 min lukuaika

Huomisen hyvä teko

Hanki joululahjaksi aineettomia lahjoja tai palveluita, suosi pientuottajaa ja tue paikallista yrittäjää.

50 HHT blogikuva

Anna aineettomia lahjoja!

Hanki joululahjaksi aineettomia lahjoja tai palveluita turhan tavaran sijaan, hanki kotimaista, suosi pientuottajaa ja tue paikallista yrittäjää. Yrityksen joulutervehdyksiin varatut varat voi lahjoittaa yhteisesti valittuun kohteeseen tai suojella niillä vaikka palan vanhaa metsää. Kaupan päälle saat hyvän mielen.

Järkevä kuluttaminen on suosiossa

Nordean kyselyyn vastanneista noin 40 prosenttia huomioi ilmastonmuutoksen jouluostoksissa ja kertoo ostavansa ympäristöystävällisempiä lahjoja, suosivansa aineettomia lahjoja tai palveluita, antavansa lahjaksi käytettyjä tuotteita tai vähentävänsä lahjojen ostamista ylipäätään.

Lähes puolet (48 %) kyselyn vastaajista on joko antanut tai voisi kuvitella antavansa joululahjaksi käytettyjä tuotteita. Lähes yksi neljästä (23 %) on jo aiemmin antanut joululahjaksi käytettyjä tuotteita.

Ilmastonmuutos vaikuttaa erityisesti nuorempien kuluttajien käyttäytymiseen. 18–34-vuotiaista nuorista aikuisista noin puolet kertoo ilmastotekijöillä olevan vaikutusta heidän jouluostoksiinsa.

Lähde: Nordea, Nordean kysely: suomalaisten joulubudjetti viime vuotta suurempi – nuoret huomioivat ilmastonmuutoksen muita enemmän

Joululahjoissa mietitään ympäristöä

HHT

Tori.fi:n vuonna 2020 tekemän kyselytutkimuksen mukaan kolmasosa suomalaisista ei huomioi ympäristöasioita lainkaan joulunvietossa. 68 prosenttia suomalaisista haluaa säästää ympäristöä joulunakin. Käytettyjen joululahjojen antaminen on siinä suosituin keino. Ympäristön säästäjistä 34 prosenttia jakaa käytettyjäkin joululahjoja, 13 prosenttia antaa vain aineettomia lahjoja ja 18 prosenttia on luopunut joululahjojen antamisesta kokonaan. Ilmastoahdistusta joulun takia koki vastaajista 9 prosenttia vuonna 2020 ja 13 prosenttia vuonna 2019.

Lue täältä Torin tutkimuksesta;

HHT

Tämän Huomisen hyvän teon jakoi MKN Itä-Suomi