Huomisen hyvä teko - käytä kahvi ja kahvinporot kukille lannoitteeksi!

1 min lukuaika

Huomisen hyvä teko

Kahvissa on paljon typpeä, kaliumia ja magnesiumia sekä muita kivennäisiä.

Filter coffee g56ee8d740 1920

Lannoita, säästä, kierrätä:

Harvoin onnistumme keittämään kahvia juuri sopivasti. Pikkutilkka kannun pohjalla kannattaa säästää, sen sijaan, että kaataa sen viemäriin. Kahvissa on paljon typpeä, kaliumia ja magnesiumia sekä muita kivennäisiä, joten se on erinomaista lannoitetta. 

Myös kahvinporot kannattaa kierrättää pihalla kompostissa tai kukkapenkissä sen sijaan, että tyhjentää ne biojätteeseen. Kahvi on hapanta, joten se happamoittaa kasvualustaa, siksi se on eriomainen lannoite alppiruusulle, hortensialle ja atsalealle sekä pensasmustikalle.

Haittaa siitä voi olla kalkinsuosijoille, kuten ruusuille ja syreeneille. Komposti toimii huomattavasti paremmin, kun siinä on tarpeeksi typpeä. Kahvinporot sisältävät sitä runsaasti, joten tyhjennä ne kompostiin.

KAhvi

Kahvinpurut toimivat pieninä määrinä myös kukkapenkissä hyvänä maanparannusaineena. Purut saattavat kuitenkin homehtua mullan päällä, muista tarkkailla kasvupohjan pintaa ja poista home heti, jos sitä ilmestyy. Homehtumista voi estää sekoittamalla purut ylijääneeseen kahviin tai sekoittamalla tilkkaan veteen  - näin saat aikaan lannoitteen, joka leviää penkkiin helpommin.

HHT_viikko 28 kahviporot lannoitteeksi

Tämän Huomisen hyvän teon meille jakoi MKN Etelä-Savo.